AcasăTEHNOLOGIETesla low cost? Cu Panasonic se poate

Tesla low cost? Cu Panasonic se poate

teslaProbleme mari pentru Tesla. Aproape 60.000 de mașini, rechemate din cauza unor defecțiuni

Panasonic se apropie de aducerea pe piață a bateriilor litiu-ion de următoarea generație, ceea ce se așteaptă să reducă substanțial costul vehiculelor electrice precum Tesla.

Producătorul japonez de electronice a dezvoltat o baterie „4680” mai mare, despre care directorul executiv al Tesla, Elon Musk, o consideră esențială pentru plasarea mașinilor sale la prețul de 25.000 de dolari. Modelul 3 începe de la 41.000 USD, cu stimulente fiscale în funcție de țară.

Bateria 4680 va avea un „impact considerabil” în scăderea costului vehiculelor electrice, permițându-le să se răspândească mai pe scară largă și să reducă emisiile de carbon, a declarat Kazuo Tadanobu, directorul executiv al diviziei energetice Panasonic.

Cu toate acestea, creșterea costurilor materiilor prime, înrăutățită de ofensiva militară a Rusiei în Ucraina, este de așteptat să încetinească și chiar să inverseze temporar tendința pe termen lung de scădere a costurilor bateriilor, estimează Gregory Miller, analist economic la  Benchmark Mineral Intelligence.

Potrivit postului public japonez NHK, Panasonic caută să cumpere teren în SUA pentru o mega-fabrică care să producă noua baterie. Compania a anunțat deja că va deschide o linie de producție la fabrica sa Wakayama din vestul Japoniei pentru a produce 4680 de baterii litiu-ion, ca parte a planurilor sale de extindere a afacerii la nivel global.

Vânzările globale de vehicule electrice, 6,6 milioane în 2021, înregistrează în prezent  o cotă de piață de peste 9%.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
504 afisari

1 COMENTARIU

  1. Noi: – S-a scumpit benzina și motorina că nu-mi ajunge salarul de un plin.
    Ei: – Cumpărăți-vă un Tesla de la 41.000usd în sus!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger