AcasăTEHNOLOGIETelefoanele high-end, răspunsul Huawei împotriva represiunii americane

Telefoanele high-end, răspunsul Huawei împotriva represiunii americane

Huawei a lansat smartphone-uri de ultimă generație pe piețele internaționale, în ciuda unei poziții diminuate din cauza sancțiunilor SUA.

Firma chineză de telecomunicații a anunțat miercuri planurile de a lansa P50 Pro și P50 Pocket pliabil pe piețele din afara Chinei.

Niciun telefon nu are însă capacitatea de a se conecta la internet 5G super-rapid, ca urmare a sancțiunilor americane care continuă să împiedice Huawei să achiziționeze anumite tehnologii din SUA. În schimb, dispozitivele încorporează cipuri de la compania americană Qualcomm pentru a permite conexiuni 4G.

Odată cu lansarea acestor telefoane la nivel global, Huawei își  menține ambițiile de a continua să aibă o afacere fezabilă în domeniul electronicelor de larg consum.

Dar ponderea sa globală a scăzut dramatic de când a devenit jucătorul numărul unu pe piața smartphone-urilor în 2020.

Acest declin a fost cauzat de restricțiile impuse de Washington, care au văduvit compania de componente cheie, precum semiconductori, sistemul de operare Adroid de la Google și alte aplicații conexe.

De exemplu, cele mai recente dispozitive vor veni echipate cu EMUI 12, unul dintre sistemele de operare proprii Huawei, dar nu vor avea aplicații Google sau magazin de aplicații.

În timp ce Huawei continuă să lanseze produse de consum, accentul  s-a mutat către alte domenii, inclusiv software și cloud computing, mai izolate de sancțiuni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
581 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se poate și fără goagăl. Cu 5G-ul ar fi o problemă….
    Magazin de aplicații are, cum să nu aibă.
    Dar jacotă, idiot waxxerizat fiind, nu știe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger