AcasăTEHNOLOGIETehnologie americană: nebunia ChatGPT invadează cea de-a doua economie a lumii

Tehnologie americană: nebunia ChatGPT invadează cea de-a doua economie a lumii

Microsoft a păstrat aplicația sa de succes ChatGPT în afara limitelor utilizatorilor din China, dar aplicația atrage un interes uriaș în această țară, iar firmele se grăbesc să integreze tehnologia în produsele lor și să lanseze soluții rivale.

În timp ce rezidenții nu pot crea conturi OpenAI pentru a accesa chatbotul bazat pe inteligență artificială, rețelele private virtuale îi ajută pe unii să ocolească aceste restricții.

În același timp, modelele OpenAI din spatele programului ChatGPT, care pot scrie eseuri, rețete și coduri informatice complexe, sunt relativ accesibile în China și sunt din ce în ce mai mult încorporate în aplicațiile tehnologice de consum, de la rețelele sociale la cumpărăturile online.

Popularitatea crescândă a instrumentului crește rapid gradul de conștientizare în China cu privire la cât de avansată este inteligența artificială din SUA și, potrivit analiștilor Bloomberg, la cât de mult au rămas în urmă firmele de tehnologie din cea de-a doua economie ca mărime din lume, care se străduiesc să recupereze decalajul.

„Există un entuziasm uriaș: spre deosebire de metaversul care se confruntă cu dificultăți uriașe în a găsi aplicații în viața reală, ChatGPT ne-a ajutat brusc să realizăm interacțiunea om-calculator”, a declarat Ding Daoshi, director al companiei de consultanță în domeniul internetului Sootoo, cu sediul la Beijing. „Schimbările pe care le va aduce sunt mai imediate, mai directe și mult mai rapide.”

OpenAI sau ChatGPT în sine nu sunt blocate de autoritățile chineze, dar OpenAI nu permite utilizatorilor din China continentală, Hong Kong, Iran, Rusia și anumite părți ale Africii să se înscrie.

În decembrie, Tencent Holdings WeChat, cea mai mare aplicație de mesagerie din China, a închis mai multe programe legate de ChatGPT care apăruseră pe rețea, potrivit rapoartelor din presa locală, dar acestea au continuat să apară.

Pe WeChat au apărut zeci de roboți care folosesc tehnologia ChatGPT, iar pasionații o folosesc pentru a crea programe sau conturi automate care pot interacționa cu utilizatorii.

De asemenea, firmele chineze folosesc instrumente proxy sau parteneriatele existente cu Microsoft, care investește miliarde de dolari în OpenAI, pentru a accesa instrumente care le permit să integreze tehnologia IA în produsele lor.

Proximai, cu sediul la Shenzhen, a introdus în decembrie un personaj virtual în aplicația sa socială asemănătoare unui joc 3D, care a folosit tehnologia de bază a ChatGPT pentru a conversa.

Compania de software de divertisment Kunlun Tech, cu sediul la Beijing, intenționează să încorporeze ChatGPT în browserul său web Opera.

Testele efectuate de Reuters cu ChatGPT indică faptul că chatbotul nu este reticent la întrebări care ar fi sensibile în China continentală. Întrebat ce părere are despre președintele chinez Xi Jinping, de exemplu, acesta a răspuns că nu are opinii personale și a prezentat o serie de puncte de vedere.

Dar unii dintre roboții săi proxy de pe WeChat au pus pe lista neagră astfel de termeni, respectând cenzura intensă a Chinei asupra spațiului său cibernetic.

Pentru a respecta normele, fondatorul Proximai, Will Duan, a declarat că platforma sa va filtra informațiile prezentate utilizatorilor în timpul interacțiunii cu ChatGPT.

Autoritățile de reglementare chineze, care anul trecut au introdus norme pentru a consolida guvernanța tehnologiei „deepfake”, nu au comentat ChatGPT, însă, săptămâna trecută, presa de stat a avertizat cu privire la riscurile de pe piața bursieră, pe fondul unei frenezii legate de acțiunile locale cu concept ChatGPT.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.624 afisari

7 COMENTARII

  1. Gata prostilor, ati scapat de carti, scoala, educatie . Luati calculatorul si comandati ! Prima data, ca sa va saturati bagati numele vostru si cititi !!!

  2. pa japonezi i-a invadat mai demult:
    d-aia „nu mai e a 2a economie a lumii”,
    e de bine!
    (daca asta trebuie ca
    china sa fie distrusa….)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger