AcasăTEHNOLOGIE„Tăticul” ChatGPT recunoaște: „Aducem un rău semnificativ lumii” / Scenariul apocaliptic descris...

„Tăticul” ChatGPT recunoaște: „Aducem un rău semnificativ lumii” / Scenariul apocaliptic descris de experţi devine realitate

sam altman„Tăticul” ChatGPT recunoaște: „Aducem un rău semnificativ lumii” / Scenariul apocaliptic descris de experţi devine realitate

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, i-a îndemnat pe parlamentarii americani să reglementeze inteligența artificială în timpul unei audieri a comisiei din Senat.

Altman, omul din spatele revoluției ChatGPT, a depus mărturie în fața Comisiei Judiciare a Senatului pentru prima dată. Și, deși a spus că este, în cele din urmă, optimist că inovația va aduce beneficii oamenilor la scară largă, acesta și-a repetat afirmația anterioară conform căreia legislatorii ar trebui să creeze parametri pentru creatorii de inteligență artificială pentru a evita provocarea „daunelor semnificative lumii”.

Sam Altman a cerut reglementarea inteligenței artificiale

„Credem că poate fi un moment de tipar”, a spus Altman. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a face așa.” Sam Altman și senatorii deopotrivă și-au exprimat temerile cu privire la modul în care AI ar putea „merge destul de prost”, potrivit time.com. Când a fost întrebat care este cea mai mare teamă a lui despre AI, Altman a fost sincer în privința riscurilor muncii sale.

„Cele mai mari temeri ale mele sunt că noi – domeniul, tehnologia, industria – provocăm un prejudiciu semnificativ lumii. Cred că asta se poate întâmpla în multe moduri diferite”, a spus Altman. El nu a detaliat, dar avertismentele criticilor variază de la răspândirea dezinformării și a părtinirii până la distrugerea completă a vieții biologice. „Cred că dacă această tehnologie merge prost, poate merge destul de prost și vrem să vorbim despre asta”, a continuat Altman. „Vrem să colaborăm cu guvernul pentru a preveni acest lucru”.

Preocupările legate de inteligența artificială au determinat sute dintre cele mai mari nume din tehnologie, inclusiv Elon Musk, să semneze o scrisoare deschisă în martie prin care îndeamnă laboratoarele de inteligență artificială să întrerupă pregătirea sistemelor super-puternice timp de șase luni din cauza riscurilor pe care le prezintă pentru „societate și umanitate.” Și la începutul acestei luni, Geoffry Hinton, care a fost numit „nașul” AI, a renunțat la rolul său la Google, spunând că își regretă munca și avertizând asupra pericolelor tehnologiei.

author avatar
Andreea Vlad
1.036 afisari

7 COMENTARII

  1. Se pare că pe noi nu ne afectează IA…mai ales pe parlamentari și guvern!…are totuși o limită această inteligență!…nu coboară până la nivelul acestor analfabeți…se face dracului de râs,
    E o vorbă la români,.”…nu te amesteca cu tărâțele că te mănâncă porci „…

  2. când vă spuneam să-l citiţi pe Asimov, vă dădeaţi mari şmecheri, căcaţilor…

  3. AI poate inlocui multe ocupatii, de la creator de arta pana la magistrat, de la creator de muzica pana la medic diagnostician. Sunt sisteme AI care au ingurgitat o cantitate enorma de informatii, cu mult peste ceea ce invata un om de-a lungul vietii sale, si continua sa o faca obtinand astfel informatii complete din orice domeniu. Cum va mai putea concura omul cu AI, cand omul e supus greselii si are o cantitate foarte limitata de informatie in comparatie cu AI, care in plus fata de om functioneaza 24/24? Unii isi pun intrebari de tipul ce se va alege de joburile si de viata lor daca AI ii va inlocui mai ieftin si mai eficient.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger