AcasăTEHNOLOGIEStarlink, Internetul lui Elon Musk, poate fi accesat şi în România. Preţurile...

Starlink, Internetul lui Elon Musk, poate fi accesat şi în România. Preţurile însă sunt „piperate”

teslaElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

Elon Musk şi-a trimis sateliţii şi în România. Internetul dezvoltat de antreprenorul american poate fi accesat şi din ţara noastră, numai că preţurile nu sunt pentru orice buzunar.

Constelația a fost activată mai repede în Europa de Est pe fondul izbucnirii războiului în Ucraina, ca urmare a războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Kit-ul costă 500 euro, abonamentul – 100 euro

Echipamentul care asigură accesul la internetul prin sateliți costă 500 de euro, iar abonamentul standard lunar este de 100 de euro. În acest fel sunt înlocuite conexiunile prin metodele standard precum fibra optică, antenele 4G și 5G sau cablurile de rețea.

Kit-ul este format dintr-o antenă, un router și o aplicație mobilă. Internetul este preluat direct din constelația de sateliți de la Space X, compania spațială a lui Elon Musk.

Starlink a respins un atac electromagnetic

SpaceX, compania aerospațială deținută de Elon Musk, a blocat luna trecută un atac electromagnetic rusesc asupra rețelei Starlink, în Ucraina, potrivit unui oficial de la Pentagon.

El a precizat că SpaceX a împiedicat o încercare a Rusiei de a bloca sateliții Starlink, cei care mențin în prezent conexiunea Ucrainei la internet. Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a trimis mii de astfel de terminale acolo, după ce Kievul i-a cerut acest lucru.

author avatar
Andrei Ștefan