AcasăTEHNOLOGIESpaceX a testat cu succes racheta Starship, cea mai puternică din toate...

SpaceX a testat cu succes racheta Starship, cea mai puternică din toate timpurile – VIDEO

space xSpaceX a testat cu succes racheta Starship, cea mai puternică din toate timpurile - VIDEO

Impozantul propulsor Super Heavy al SpaceX a început să ardă pentru prima dată joi, într-un test de lansare care apropie mastodontul vehiculului lunar și marțian de primul său zbor orbital în următoarele luni, după cum a arătat o transmisiune în direct a companiei, potrivit Reuters.

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk a efectuat un test cheie pentru noua sa rachetă uriașă Starship, scrie BBC. Inginerii au efectuat ceea ce se numește o aprindere statică, acționând simultan 31 din cele 33 de motoare de la baza vehiculului.

Testarea rachetei Starship, o piatră de hotar pentru lansarea orbitală

Treizeci și unu dintre cele 33 de motoare de rachetă Raptor ale propulsorului Super Heavy au pornit timp de aproximativ 10 secunde la instalațiile de rachete ale SpaceX din sudul Texasului, a transmis pe Twitter directorul executiv al companiei, Elon Musk, la scurt timp după test.

SpaceX încearcă de ani de zile să trimită pe orbită sistemul său uriaș de rachete de ultimă generație.

Despre „Super Heavy”, Elon Musk a spus că va fi „cel mai mare obiect zburător construit vreodată”. Are peste 30 de motoare Raptor și este o rachetă super-puternică.

Treapta Super Heavy va avea 69 de metri înălțime și capacitatea rezervoarelor va fi de 3.400 tone de combustibil, de aproape trei ori mai mare decât la treapta Starship. Generațiile următoare vor avea o capacitate de 3.800 tone.

Starship va succeda așadar flotei de rachete Falcon 9 reutilizabile a companiei.

Musk are mari speranțe pentru vehicul. Antreprenorul vrea să îl folosească pentru a trimite sateliți și oameni pe orbita Pământului și dincolo de aceasta, poate până pe Marte.

author avatar
Andreea Vlad