AcasăTEHNOLOGIESpace X și NASA, o nouă lansare reușită! Stația Spațială Internațională mai...

Space X și NASA, o nouă lansare reușită! Stația Spațială Internațională mai primește patru astronauți (VIDEO)

elon musk Space X și NASA, o nouă lansare reușită! Stația Spațială Internațională mai primește patru astronauți (VIDEO)

SpaceX și NASA au lansat duminică o nouă misiune istorică în spațiu. Patru astronauţi au fost trimiși spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon. Este o nouă misiune istorică născută din colaborarea NASA cu SpaceX, compania fondată de Elon Musk.

Zborul, care a fost lansat la 19:27 (02:27, ora României), a fost iniţial stabilit cu 24 de ore mai devreme, dar a fost reprogramat „din cauza vântului de pe litoral şi operaţiunilor de redresare”, a scris pe Twitter administratorul NASA Jim Bridenstine.

Călătoria durează aproape 30 de ore

Capsula Crew Dragon, cu patru astronauți la bord, s-a desprins după un sfert de oră de racheta Falcon 9, a atins orbita Pământului și se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională. Călătoria care va dura 27 de ore se va încheia marți dimineața, în jurul orei 6:00, ora României, cand capsula ar trebui să andocheze la ISS.

Falcon 9 ar fi trebuit să decoleze sâmbătă în jurul orei locale 20:00, dar atât SpaceX, cât şi NASA au decis să amâne decolarea până duminică din cauza vremii nefaste cauzate de fenomenul tropical Eta, care a traversat nordul Floridei cu ploi abundente care au provocat inundaţii.

Este al doilea zbor cu echipaj uman asigurat de SpaceX, compania privată fondată de antreprenorul Elon Musk, după lansarea istorică a astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley în luna mai la bordul unei nave spaţiale Crew Dragon.

Misiunea lor Demo-2 a reprezentat prima lansare din Statele Unite în aproape un deceniu şi prima dată când o firmă privată, mai degrabă decât o agenţie spaţială guvernamentală, a trimis oameni pe orbită.

Stația Spațilă Internațională găzduiește deja 3 astronauți

La bordul ISS mai sunt trei astronauți, doi ruși și unul american, o femeie, care au ajuns acolo cu o rachetă Soiuz, în octombrie. Misiunea lor se încheie în aprilie.

La sosirea la Staţia Spaţială Internaţională şi după o călătorie în care capsula, care s-a detaşat de rachetă, va atinge o viteză de 27.000 de kilometri pe oră, cei patru astronauţi – Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker de la NASA şi Soichi Noguchi de la agenţia spaţială japoneză JAXA, – vor fi primiţi de Kate Rubins, de la NASA, şi de ruşii Serghei Rîjikov şi Serghei Kud-Svercikov şi vor rămâne acolo şase luni.

author avatar
Andreea Vlad
113 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu e bine sa fii cu capul in nori cand sute de mii de semeni mor. Unde sa mergi cand familia iti e in pericol de ☠ moarte?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger