AcasăTEHNOLOGIEŞoferii de Tesla, în pericol: maşinile ar putea provoca accidente! Rechemări în...

Şoferii de Tesla, în pericol: maşinile ar putea provoca accidente! Rechemări în service

Şoferii de Tesla, în pericol: maşinile ar putea provoca accidente! Rechemări în service

Emoţii pentru şoferii de Tesla. Ei trebuie să ducă, de urgenţă, maşinile în service, întrucât a fost detectată o eroare de soft. Tesla va actualiza 362.758 de mașini cu software-ul său de asistență pentru șofer ul FSD (Full Self-Driving).

Un organism de reglementare a descoperit defecțiuni care pot face ca vehiculul să acționeze într-un mod potențial periculos în intersecții.

Va lansa gratuit o actualizare de software

Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over-the-air (OTA), iar producătorul de vehicule electrice a spus că nu are cunoştinţă despre răniri sau decese care ar putea fi legate de problema pentru care are loc rechemarea.

Potrivit anunțului publicat de NHTSA, defectele software-ului, atunci când sunt activate, pot face ca vehiculul să continue să meargă drept înainte atunci când a intrat pe o bandă de degajare care, teoretic, necesită viraj.

Tesla suportă cheltuiala

Directorul general al Tesla, Elon Musk, şi-a ratat în mod repetat propriile obiective de a obţine capacitatea de conducere autonomă a vehiculelor, pe care a prezentat-o drept o potenţială sursă importantă de bani.

Tesla intenționează să actualizeze software-ul pe cheltuiala sa, se arată în anunț. Rechemarea nu necesită ca vehiculul să fie adus la un punct de control Tesla.

„Termenul rechemare pentru a descrie o actualizare de software este anacronic și pur și simplu greșit”, a scris Elon Musk pe Twitter ca răspuns la anunț.

author avatar
Andrei Ștefan