AcasăTEHNOLOGIESchimbare majoră la Facebook. Dispare o funcție importantă

Schimbare majoră la Facebook. Dispare o funcție importantă

facebookSchimbare majoră la Facebook. Dispare o funcție importantă

Facebook este una dintre cele mai populare rețele de socializare din lume. Însă în ultimele luni a fost în mijlocul unor controverse privind securitatea datelor utilizatorilor. Platforma, care suferă transformări, a transmis marți, 2 noiembrie, că a luat în calcul o schimbare masivă.

Este vorba despre renunțarea la funcția de recunoaștere facială, care identifică automat oamenii în fotografiile și videoclipurile postate pe Facebook. Anunțul a fost făcut într-o postare realizată pe blogul Facebook, scrisă de vicepreședintele pentru inteligență artificială al companiei, Jerome Pesenti.

Acesta a declarat că rețeaua de socializare va dezactiva sistemul de recunoaștere facială în săptămânile următoare. Totuși, Facebook va lucra în continuare la tehnologia de recunoaștere facială și ar putea să o folosească în alte produse, precum ochelari de realitate augmentată.

Facebook devine Meta

Compania Facebook a anunţat joia trecută că îşi va schimba numele în Meta. Schimbarea nu se aplică platformelor sale individuale, Facebook, Whatsapp sau Instagram, ci doar firmei-mamă, informează BBC. Numele Meta ar cuprinde mult mai bine ceea ce compania lui Mark Zuckerberg face, pe măsură ce aceasta se extinde către zona de realitate virtuală(VR).

Măsura vine după ce Facebook a devenit ţinta unor critici intense în presă, bazate pe documente interne publicate de Frances Haugen, o fostă angajată. Aceasta a acuzat compania că pune „profiturile mai presus de siguranţă”.

author avatar
Andreea Vlad
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger