AcasăTEHNOLOGIESăptămâna de lucru de 4 zile, un vis ce poate deveni realitate...

Săptămâna de lucru de 4 zile, un vis ce poate deveni realitate şi pentru români. Un gigant din IT intră în „horă”

oameni la muncaSăptămâna de lucru de 4 zile, un vis ce poate deveni realitate şi pentru români. Un gigant din IT intră în "horă"

Varianta ca săptămâna de lucru să aibă 4 zile, şi nu 5, cum e acum, pare tot mai aproape. Deocamdată, producătorul japonez de echipamente electronice Panasonic Corp. a decis să introducă opţiunea unei săptămâni de lucru de patru zile, devenind una dintr-un grup mic dar în creştere de companii nipone care se alătură unui trend global care încurajează un echilibru mai bun între muncă şi viaţă.

Angajaţii Panasonic vor putea să îşi petreacă ziua liberă suplimentară făcând muncă de voluntariat.

Zona IT a îmbrăţişat săptămâna de 4 zile

Companiile de tehnologie din întreaga lume încearcă să atragă personal talentat pe fondul unei pieţe a muncii concurenţiale prin oferirea unei săptămânii de lucru reduse.

De exemplu, Amazon a fost cel care în 2018 a introdus săptămâna de lucru de patru zile pentru un număr limitat de angajaţi iar în luna decembrie 2020 Unilever a demarat o perioadă de probă de un an în care angajaţii săi din Noua Zeelandă vor lucra doar patru zile pe săptămână. De asemenea, ţări precum Irlanda şi Islanda testează şi ele acest program de lucru.

60% din români vor program flexibil

Șase din zece (60%) români din generațiile Millennials și Z vor un program de lucru flexibil și să lucreze din diferite locuri, inclusiv de acasă, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Central Europe First Steps into the Labour market, desfășurat în 19 țări europene, inclusiv în România.

Această tendință se observă și în celelalte țări din Europa Centrală, 50% dintre respondenți preferând un mod de lucru similar.

author avatar
Andrei Ștefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger