AcasăTEHNOLOGIESănătatea mintală a copiilor. TikTok, în vizorul procurorilor americani

Sănătatea mintală a copiilor. TikTok, în vizorul procurorilor americani

Procurorii generali de stat din SUA au lansat o investigație la nivel național asupra TikTok, privind efectele dăunătoare ale platformei asupra sănătății mintale a tinerilor utilizatori.

Ancheta a fost inițiată de o serie de state conduse de California, Florida, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Tennessee și Vermont.

Platforma are aproximativ 1 miliard de utilizatori lunar și este deosebit de populară printre adolescenți și copiii mai mici. Luna trecută, Texas a deschis o investigație privind presupusele încălcări ale vieții   ale vieții private a copiilor de către TikTok și facilitarea traficului de persoane.

“Copiii noștri cresc în epoca rețelelor sociale, iar ceea ce văd pe ecrane poate avea un impact devastator asupra sănătății mintale și bunăstării lor”, a declarat procurorul general din California, Rob Bonta.

Bonta a spus că ancheta urmărește să stabilească dacă TikTok încalcă legea în promovarea platformei sale în rândul tinerilor, potrivit Euronews. Oficialii guvernamentali susțin că algoritmii de computer ai TikTok care transmit conținut video către utilizatori pot promova tulburările de alimentație și chiar autovătămarea și sinuciderea tinerilor.

TikTok a anunțat că se va “concentra pe experiențe adecvate vârstei”, menționând că unele funcții, cum ar fi mesageria directă, nu sunt disponibile pentru utilizatorii mai tineri.

Compania asigură că are instrumente, cum ar fi gestionarea timpului de ecran, pentru a ajuta tinerii și părinții să modereze cât de mult petrec copiii în aplicație și ceea ce văd.

Săptămâna trecută, în discursul său despre starea Uniunii, președintele Joe Biden a cerut Congresului SUA să consolideze protecția vieții private a copiilor, inclusiv prin interzicerea publicității ce îi vizează și cu măsuri menite să reducă promovarea conținutului care contribuie la dependență.

author avatar
Radu Jacotă Redactor