AcasăTEHNOLOGIESalarii mai mici pentru angajaţii Google care lucrează de acasă

Salarii mai mici pentru angajaţii Google care lucrează de acasă

googleSalarii mai mici pentru angajaţii Google care lucrează de acasă

Angajaţii Google ar putea să aibă veniturile reduse prin pierderea unor beneficii, dacă vor opta să lucreze de acasă în mod permanent, potrivit unui calcul al salariilor văzut de Reuters.

Acesta este un experiment care are loc în Silicon Valley, care stabileşte deseori tendinţe pentru alţi angajatori mari.

Facebook şi Twitter reduc, de asemenea, salariile pentru angajaţii care optează să lucreze de la distanţă şi se mută în zone mai puţin costisitoare, în timp ce companiile mai mici, între care Reddit şi Zillow, au trecut la modele de plată care nu depind de locaţie, invocând avantaje atunci când vine vorba de angajare, retenție şi diversitate.

Google, divizie a grupului Alphabet, se remarcă prin faptul că oferă angajaţilor un calculator care le permite să vadă efectele unei mutări. Dar, în practică, unii angajaţi la distanţă, în special cei care fac naveta de la distanţe mari, ar putea suferi reduceri ale veniturilor fără a-şi schimba adresa.

„Pachetele noastre de compensaţii au fost întotdeauna stabilite în funcţie de locaţie şi plătim întotdeauna la nivelul superior al pieţei locale, în funcţie de locul de unde lucrează un angajat”, a spus un purtător de cuvânt al Google, adăugând că plata va diferi de la oraş la oraş şi de la stat la stat.

Și angajații care vin la birou și fac naveta ar avea de suferit

Un angajat Google, care a dorit să-și păstreze anonimatul, face naveta la biroul din Seattle dintr-un district din apropiere și probabil că va avea salariul mai mic cu aproximativ 10% lucrând de acasă cu normă întreagă, conform estimărilor Work Location Tool, instrument lansat în iunie. Angajatul se gândea să lucreze la distanță, dar a decis să meargă în continuare la birou – în ciuda navetei de două ore. „Este vorba de o reducere a salariului similară cu majorarea pe care am primit-o la ultima promovare. Nu am muncit din greu pentru a fi promovat şi apoi să îmi fie diminuat salariul”, a spus angajatul Google.

Jake Rosenfeld, profesor de sociologie la Universitatea Washington din St. Louis, care cercetează îndeaproape impactul salariilor spune că aceste scăderi se vor simți la nivel familiilor și nu înțelege de Google nu poate plăti salariile la fel ca și până acum, mai ales în contextul în care nu se pune problema că nu ar avea de unde plăti aceste remunerații. „Este clar că Google nu este nevoit să facă acest lucru. Google i-a plătit pe aceşti angajaţi la 100% din salariul lor anterior. Aşa că nu e ca şi cum nu îşi permit să îşi plătească angajaţii care decid să lucreze remote cu acelaşi salariu pe care îl primeau anterior”, a spus Jake Rosenfeld.

Potrivit unor capturi de ecran, consultate de Reuters, cu salariile calculate de instrumentul de calcul pus la punct de Google, un angajat care trăieşte în Stamford, Connecticut, la o oră cu trenul de New York, ar urma să fie plătit cu 15% mai puţin dacă va lucra de acasă, în timp ce un coleg din acelaşi birou care trăieşte în New York nu ar suferi nicio reducere dacă va lucra de acasă. Capturile de ecran arată diferenţe cuprinse între 5% şi 10% pentru zonele Seattle, Boston şi San Francisco.

author avatar
Andreea Vlad
203 afisari

2 COMENTARII

  1. au o logica….daca lucreaza de acasa, angajatorul scuteste o groaza de bani: de la consumul de electricitate, net, curatenie, servicii auxiliare, chirie, secretariat…

  2. S-a scurtat macaroana pentru sclaveti.De cand e lumea slugile dupa ce isi incheie misiunea sunt aruncate precum niste mere stricate.Aviz multilor sclaveti mioritici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger