AcasăTEHNOLOGIERuşii se răzbună pe americani pe unde-i prind: Apple, amendă record primită...

Ruşii se răzbună pe americani pe unde-i prind: Apple, amendă record primită la Moscova

iphone-ruRuşii se răzbună pe americani pe unde-i prind: Apple, amendă record primită la Moscova

Agenţia antimonopol rusă (FAS) a anunţat că a condamnat gigantul american Apple la o amendă record de peste 12 milioane de dolari pentru „abuz de poziţie dominantă”.

FAS a impus Apple o amendă de 12 milioane de dolari”, adică 10 milioane de euro la rata actuală, pentru „abuz de poziţie dominantă în distribuirea de aplicaţii mobile pe sistemul de operare iOS”, a declarat autoritatea de reglementare.

De ce este acuzat Apple?

Grupul rus a acuzat Apple că a interzis accesul, pe Apple Store, a unei aplicaţii de control parental dezvoltată de Kaspersky pentru că și compania americană se pregătea să lanseze o aplicaţie similară.

Gigantul din hi-tech are „o putere discreționară nelimitată, care poate duce la o restricționare a concurenței”.

Rușii au cerut americanilor să renunțe la dreptul de a respinge aplicații exterioare pe App Store. Autoritățile de la Kremlin și-au intensificat ofensiva împotriva internetului, dublată de o luptă împotriva marilor giganți informatici străini.

Rusia, în război cu Internetul

Ruşii şi-au intensificat ofensiva împotriva internetului, dublată de o luptă împotriva marilor giganţi informatici străini. Săptămâna trecuta, FAS a deschis o anchetă împotriva Google şi a platformei sale video YouTube, tot pentru „abuz de poziţie dominantă”.

Autorităţile de la Moscova au dat o lege care a intrat în vigoare la 1 aprilie şi face obligatorie preinstalarea software-ului sau aplicaţiilor ruse (inclusiv celor ale Kaspersky) pe toate smartphone-urile, tabletele, computerele şi alte gadgeturi conectate vândute în Rusia.

author avatar
Andrei Ștefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger