AcasăTEHNOLOGIERuşii au inventat "Sfera", cea mai nouă provocare pentru sateliţii lui Elon...

Ruşii au inventat „Sfera”, cea mai nouă provocare pentru sateliţii lui Elon Musk

rusia sfera

Rusia a aprobat proiectul federal „Sfera”, un program federal de creare a unei constelații de sateliți pe orbită care să rivalizeze cu rețeaua Starlink a miliardarului Elon Musk.

Anunțul a fost făcut de Serghei Prohorov, directorul departamentului pentru programe avansate din cadrul Roscosmos, agenția spațială a Rusiei.

Ce este „Sfera”, constelația de sateliți a ruşilor

Proiectul federal ‘Sfera’ a fost aprobat ieri de guvernul Federației Ruse. Vom continua să contractăm evenimente ca parte a proiectului federal Sfera în acest an”, a anunțat Prohorov joi.

„Deoarece proiectul federal a fost convenit cu Ministerul Dezvoltării Digitale, Ministerul Dezvoltării Economice și Ministerul Finanțelor și aprobat de guvernul Federației Ruse, putem presupune că suma de finanțare stabilită pentru următorii 10 ani va fi asigurată”, a mai precizat el.

Putin a anunțat proiectul Sfera pentru prima dată în iulie 2018, afirmând că acesta va crea o rețea globală de 600 de sateliți pentru a furniza internet și telecomunicații pe teritoriul Rusiei și a altor țări doritoare.

author avatar
Andrei Ștefan
1.668 afisari

1 COMENTARIU

  1. sattelitu bun, sattelitu rau,
    de aici si expressia „in plua cu sattelitu”.
    (mai in serios:
    la ce e bun sattelitu?)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger