AcasăTEHNOLOGIERomânia intră în rândul "electricelor" de performanţă: Tesla a venit la Bucureşti!...

România intră în rândul „electricelor” de performanţă: Tesla a venit la Bucureşti! (VIDEO)

tesla

Tesla a venit oficial în România, odată cu deschiderea primei reprezentanțe oficiale de la noi din țară. Acest showroom a fost dschis într-un mall din Bucureşti.

Site-ul Tesla e în limba română și de acolo poți comanda modele precum Model 3, Model S și Model X.

Ce modele Tesla găsiţi în România?

Cel mai ieftin model ce se poate configura este Model 3, la 42.990 euro, cu autonomie de 448 km. Versiunea de top costă 59.990 euro și are autonomie de 567 km.

Maşinile aduse la Bucureşti beneficiază de cea mai înaltă tehnologie gândiră de compania lui Elon Musk. Model 3 Performance are nevoie de doar 3,1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră, cu o zecime mai puțin decât înainte.

Tesla anunță și că va deschide primul service propriu în cursul acestui an. Acesta va fi în București și va permite tuturor proprietarilor de Tesla să își repare mașinile într-un centru autorizat, cu piese originale, fără a mai fi necesară trimiterea mașinii în Austria, cea mai apropiată țară unde puteau fi rezolvate astfel de probleme.

Tesla are şi puncte supercharger

În primă fază, Tesla a intrat în România cu două puncte supercharger – la București și Timișoara – și are în lucru altele similare în Constanța, Pitești și Sibiu.

La București, pe Calea Floreasca, în mall Promenada, sunt disponibile șase stații cu o capacitate de încărcare de până la 250 kW. La Timișoara, pe bulevardul Revoluției (Hotel Continental), sunt de asemenea șase stații, de 250 kW.

author avatar
Andrei Ștefan