AcasăTEHNOLOGIEReţeaua 5G, un mare FÂS în România: operatorii de telefonie mobilă nu...

Reţeaua 5G, un mare FÂS în România: operatorii de telefonie mobilă nu prea sunt interesaţi

Reţeaua 5G, un mare FÂS în România: operatorii de telefonie mobilă nu prea sunt interesaţi

Vestea proastă pe care autorităţile din România o bănuiau s-a confirmat: Telekom nu este interesată de licitaţia pentru 5G.

Doar Orange, Vodafone și RCS&RDS și-au depus, până la data limită, candidaturile în procedura de selecție competitivă pentru alocarea de noi frecvențe radio ce vor fi folosite în special pentru tehnologia 5G.

Operatorii din afara României, dezinteresaţi

Al patrulea mare jucător local, Telekom Mobile (controlat de grecii de la OTE după vânzarea operațiunilor fixe către Orange), nu s-a arătat interesat și nici alți operatori din afara țării.

Comisia de licitație va analiza documentele de calificare și va anunța până cel târziu la 4 noiembrie 2022 care sunt operatorii care vor participa la licitația lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022.

Până joi, 27 octombrie 2022, data limită de depunere, ANCOM a primit 3 candidaturi de participare din partea ORANGE ROMÂNIA S.A., RCS & RDS Ş.A. şi VODAFONE ROMÂNIA Ş.A. în cadrul procedurii de selecţie competitivă organizată pentru alocarea celor 555 MHz in benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz.

Comisia de licitaţie va analiza documentele de calificare şi va anunţa până cel târziu la 4 noiembrie 2022 care sunt operatorii care vor participa la licitaţia lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022″, a transmis ANCOM.

author avatar
Andrei Ștefan