AcasăTEHNOLOGIE„Realitate virtuală mixtă”.Giganții Big Tech, alianță în Metaverse

„Realitate virtuală mixtă”.Giganții Big Tech, alianță în Metaverse

Meta, Microsoft și alți giganți tehnologici care se grăbesc să construiască conceptul emergent de metavers au format un grup pentru a promova dezvoltarea unor standarde industriale care să facă compatibile între ele lumile digitale.

Printre participanții la Metaverse Standards Forum se numără multe dintre cele mai mari companii care lucrează în acest domeniu, de la producători de cipuri la companii de jocuri de noroc, dar  și organisme de stabilire a standardelor, precum World Wide Web Consortium (W3C).

De pe lista membrilor lipsește deocamdată, Apple, despre care analiștii se așteaptă să devină un jucător dominant în cursa metaversului odată ce va introduce o cască de „realitate virtuală mixtă” în acest an sau anul viitor.

Introducerea unui astfel de dispozitiv ar pune Apple în concurență directă cu Meta, care și-a mizat viitorul pe creșterea metaversului și a investit masiv în hardware pentru a-și face viziunea despre lumile virtuale interconectate în realitate.

Compania lui Mark Zuckerberg  a dezvăluit deja  planuri pentru o cască de realitate mixtă cu nume de cod „Cambria”. Urmează să fie lansată în curând.

Zuckerberg a spus că va fi „mai ușoară” și „mai subțire” decât alte căști VR de pe piață.

Meta va cheltui cel puțin 10 miliarde de dolari (9,5 miliarde de euro) în acest an pentru cercetare și dezvoltare în domeniul realității virtuale și al tehnologiilor de realitate augmentată.

Neil Trevett, director la producătorul de cipuri Nvidia, care prezidează Metaverse Standards Forum, a declarat pentru Reuters că orice companie este binevenită să se alăture grupului, inclusiv participanții din lumea criptomonedelor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger