AcasăTEHNOLOGIERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul doboară două avioane rusești pline cu parașutiști (VIDEO)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul doboară două avioane rusești pline cu parașutiști (VIDEO)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul doboară două avioane rusești pline cu parașutiști

Oficialii americani spun că două avioane grele de transport rusești Il-76 au fost doborâte deasupra Ucrainei. Informația este importantă pentru Kiev în contextul în care aceste avioane sunt folosite pentru parașutarea de trupe dar și de blindate ușoare.

Un al doilea avion de transport militar rus Iliușin-76 a fost doborât în ​​apropiere de Bila Țerkva, la 85 de kilometri sud de Kiev, potrivit a doi oficiali americani care cunosc direct condițiile de la sol din Ucraina.

„Aceasta este răzbunarea pentru Lugansk 2014”

Vineri, armata ucraineană a declarat că a doborât un avion de transport militar rusesc cu parașutiști la bord.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al armatei, primul avion de transport greu Il-76 a fost doborât în ​​apropiere de Vasilkov, un oraș aflat la aproximativ 30 de kilometri sud de Kiev. Armata rusă nu a comentat până acum niciunul dintre incidente, scrie The Times of Israel.

Oficialii ucraineni susțin că ambele avioane rusești – care sunt comparabile ca mărime și capacitate cu avioanele C-17 americane – transportau de parașutiști.

Într-o postare pe Facebook, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, generalul Valeri Fedorovici, a declarat: „Forțele noastre au doborât un Il-76 cu parașutiști inamici, în zona Vasilkov. „Aceasta este răzbunarea pentru Lugansk 2014”.

The Kyiv Independent a raportat la rândul lui că al doilea avion Il-76 a fost dobortât la sud de Kiev, în apropiere de Bila Țerkva, citând Agenția ucraineană de stat pentru comunicații speciale.

author avatar
Tudor Borcea
2.074 afisari

4 COMENTARII

  1. Buna ziua.

    Societatea comerciala SELECT PRODUCTION& LOGISTIC doreste sa publice in rubrica anunturi ” finalizarea proiectului 2 cu nr RUE M2-12866 inscris in cadrul masurii ” Granturi pentru capital de lucru” instituita prin OUG nr 130/2020.

    Mentionez ca lansarea acestuia a fost publicata tot in publicatia National in luna august 2021.
    Va rugam sa ne contactati la adresa de mail contabilitate@select.com.ro sau la nr de telefon 0722537683.

    Cu stima,
    Nicolae sebastian

  2. daca era transport militar de ce nu a fost insotit de avioane de vanatoare? Era un avion civil de pasageri cumva? intreb asa de curios…..
    ceva nu e in regula…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger