AcasăTEHNOLOGIERacheta Vega-C, construită cu ajutorul României, HAOS la lansare. Numărătoare inversă, OPRITĂ!

Racheta Vega-C, construită cu ajutorul României, HAOS la lansare. Numărătoare inversă, OPRITĂ!

Racheta Vega-C, construită cu ajutorul României, HAOS la lansare. Numărătoare inversă, OPRITĂ!

România se numără printre cele 13 țări care au participat la proiectul noii rachete Vega-C a Agenției Europene Spațiale, care s-a lansat miercuri.

Lansarea a avut loc din Portul Spațial European din Guyana Franceză, iar statele participante în proiectul Vega-C sunt: Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, România, Spania, Suedia și Elveția.

Vega-C s-a lansat cu mari emoţii

Lansarea rachetei Vega-C, a Agenției Spațiale Europene, a fost oprită la ora 14:15, cu un minut și 29 de secunde înainte de desprinderea de rampă (T-1:29).

Motivul l-a reprezentat o problemă semnalată în locația de lansare. Autoritățile cosmodromul din Guyana Franceză nu au precizat imediat motivul pentru care cronometrul lansării a fost resetat și oprit.

Până la urmă, racheta Vega-C a decolat de pe rampă la ora 16:13 minute, ora României, după două întreruperi ale numărătorii inverse care au împins momentul lansării la limita ferestrei temporale de două ore.

Ce este racheta Vega-C?

Vega-C, un vehicul spațial cu patru trepte, trimite în spațiu satelitul LARES-2, care, între altele, efectuează măsurători ale câmpului magnetic al Pământului.

Vega-C poate lansa pe orbită sateliți mai mari decât o făcea Vega, poate lansa două sarcini utile principale și poate fi configurată pentru a lansa sateliți de mici dimensiuni pentru terți.

author avatar
Andrei Ștefan
1.896 afisari

8 COMENTARII

  1. Atât v-a rămas în capul ala sec? Doar o mica întârziere? Proștilor, e o lansare de racheta în spațiu, nu o joaca.

  2. practic ue-mue a lansat toti satelitii comerciali din ultimii 30 de ani
    -si a subventzionat de la buget(bugetul evropean) 60% din cost……..

  3. Romanii cu ce a participat la rachetă??? Puțină slănină, țuică și 2 kg de ceapă??? Aaaa și gelul de dus de la toaletă……vai de capul nostru…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger