AcasăTEHNOLOGIEProiectul “Apricot”: Facebook și Google, dominație submarină

Proiectul “Apricot”: Facebook și Google, dominație submarină

Cei doi giganți tehnologici instalează un nou cablu submarin de internet, cu o lungime de 7500 de mile, care ar trebuie să facă legătura între șase țări din Asia de Est.

Proiectul, denumit „Apricot”, intenționează să conecteze Japonia, Taiwan, Guam, Filipine, Indonezia și Singapore, potrivit unui comunicat de presă lansat de Google.

Facebook va finanța partial sistemul de cablu – operational din 2024 – împreună cu furnizori regionali de telecomunicații.

Cablul va funcționa pe 12.000 km și va avea o capacitate inițială de peste 190 TB pe secundă pentru a satisface cerințele în creștere a datelor din regiune.

Facebook și Google au montat deja mii de mile de cablu de internet submarin împreună și își vor extinde aceste proieecte și în anii următori, potrivit BusinessInsider.

Google a anunțat în iunie că va instala un cablu(Firmina)care să lege Coasta de Est a Statelor Unite cu Argentina în 2023. Cele două companii vor finanța alte două cabluri, Echo și Bifrost, conectând SUA, Singapore și Indonezia.

Anul trecut, planurile pentru un cablu Facebook-Google între SUA și Hong Kong au fost anulate  după s-au ridicat îngrijorări cu privire la legăturile de comunicații directe dintre aceste țări pe fondul tensiunilor geopolitice între Washington și Beijing.

Pe de altă parte, consorțiul de comunicație submarină 2Africa a anunțat că va extinde patru noi ramificații de cablu între Insulele Comore, Seychelles și Angola.

Consorțiul cuprinde China Mobile International, Facebook, MTN GlobalConnect, Orange, STC, Telecom Egypt, Vodafone și West Indian Ocean Cable Company.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger