AcasăTEHNOLOGIEApocalipsa în Imperiul Facebook! Zuckerberg pierde WhatsApp și Instagram!

Apocalipsa în Imperiul Facebook! Zuckerberg pierde WhatsApp și Instagram!

FacebookProces fără precedent împotriva Facebook! Trebuie să vândă două dintre aplicațiile sale majore

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite şi o coaliţie mare de state federale au dat în judecată compania lui Mark Zuckerberg, pe motiv că a încălcat legislaţia în domeniul concurenţei.

Acestea vizează două dintre achizițiile majore ale Facebook: Instagram și WhatsApp.

Instagram și WhatsApp au costat 20 mld. $

FTC a anunţat într-un comunicat că va solicita un ordin care „ar putea, între altele, să ceară vânzarea unor active, între care Instagram şi WhatsApp”.

În plângerea sa, coaliţia formată din 46 de state, Washington D.C. şi Guam, a solicitat, de asemenea, ca achiziţia Instagram şi WhatsApp de către Facebook să fie considerată ilegală.

„Timp de aproape un deceniu, Facebook şi-a folosit puterea dominantă şi monopolul pentru a zdrobi rivalii mai mici, pentru a elimina concurenţa, totul în detrimentul utilizatorilor obişnuiţi”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James.

Ambele achiziţii, a Instagram, pentru 1 miliard de dolari, şi a WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari, au avut efecte negative în cele din urmă asupra utilizatorilor, afectându-le intimitatea şi reducând numărul alternativelor, consideră procurorii americani, potrivit cnbc.com.

Procesele se concentrează în primul rând pe istoricul Facebook de a achiziționa sau a încerca să achiziționeze companii mai mici, susținând că și-a folosit puterea de piață pentru a anula potențialii concurenți înainte ca aceștia să se transforme în adevărați rivali.

Pe lângă achizițiile WhatsApp și Instagram, procesul FTC indică încercările anterioare ale Facebook de a cumpăra alte companii care administrează rețele sociale precum Twitter și Snap Chat.

Facebook: „Procesele, o istorie revizionistă”

Acțiunile Facebook au scăzut cu aproape 2%. Compania se apără, declarând că guvernul „doreşte acum o reparaţie, fără a ţine cont de impactul pe care precedentul l-ar avea asupra comunităţii de afaceri mai largi sau asupra oamenilor care aleg produsele noastre în fiecare zi”.

Facebook, care este pentru prima oară dată în judecată de SUA pentru practici anticoncurenţiale, spune că procesele reprezintă o „istorie revizionistă”. Dacă cele două achiziţii sunt reconsiderate acum, spun cei de la Facebook, se creează un precedent periculos, deoarece FCC şi-a dat acordul la acea vreme pentru ambele tranzacţii.

author avatar
Andreea Vlad
767 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger