AcasăTEHNOLOGIEProbleme pentru Tesla. Compania lui Elon Musk, vizată de o anchetă, din...

Probleme pentru Tesla. Compania lui Elon Musk, vizată de o anchetă, din cauza defecţiunilor la direcţia maşinilor

Mai multe mașini electrice produse de Tesla sunt vizate de o anchetă demarată de autoritatea de reglementare în domeniul siguranței auto din SUA.

Proprietarii de vehicule Model 3 și Model Y acuză că au pierdut controlul asupra direcției și că au avut probleme cu servodirecția.

Şoferii au depus plângeri

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a inițiat verificări preliminare după ce a înregistrat 12 plângeri din partea proprietarilor de Testa Model 3 și Model Y din 2023.

În luna mai, proprietarul unui vehicul Tesla Model 3 a semnalat că „sistemul de direcție al mașinii s-a blocat, aceasta a ieșit de pe șosea și a intrat într-un copac”.

„Volanul a devenit foarte greu de manevrat și a afișat un avertisment. A fost la un pas să intre pe contrasens și, cumva, a reușit să traverseze drumul în interiorul centrului comercial”, a afirmat un şofer de Tesla.

Tesla se abţine de la comentarii

Într-o altă plângere recentă, proprietarul unei Tesla Model Y a semnalat că în luna aprilie a avut probleme cu mașina pe care o deținea de mai puțin de 30 de zile.

Acesta a reclamat că roata a virat puternic spre dreapta, a făcut un zgomot surd, iar pe ecran a apărut apoi «Steering Assist Reduced» și un cod de eroare.

Tesla nu a oferit încă un răspuns la solicitările de comentarii.

author avatar
Andrei Ștefan