AcasăTEHNOLOGIEPremiul INOVALIMENT 2020, câștigat de o echipă de cercetători români din industria...

Premiul INOVALIMENT 2020, câștigat de o echipă de cercetători români din industria alimentară

premiuPremiul INOVALIMENT 2020, câștigat de o echipă de cercetători români din industria alimentară

Sustenabilitatea și valorificarea reziduurilor a fost câștigătoare la INOVALIMENT 2020, primul Târg Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar. Premiul special al evenimentului a fost câștigat de o echipă de cercetare a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Noutatea și valoarea lucrării științifice prezentate de echipa câștigătoare o reprezintă valorificarea unor reziduuri precum cojile de vinete, dar și tehnologia inovatoare de microîncapsulare a bacteriilor lactice, care conferă protejarea compușilor biologici activi pe care acestea le conțin, potrivit fundatiadanvoiculescu.ro.

În cadrul ”INOVALIMENT” au fost prezentate peste 45 de lucrări științifice, din categorii precum: alimente funcționale, alimente sustenabile, ingrediente inovatoare, tehnologii inovative și siguranța alimentelor.

S-au acordat 5 premii

Au fost acordate 5 premii, respectiv premiile I, II, III, mențiune, precum și Premiul Special ”INOVALIMENT 2020”.

Principalele criterii care au stat la baza acordării premiilor au fost: gradul de noutate și factorul „wow”, utilizarea tehnologiilor emergente și aplicarea principiilor economiei durabile, eficiența implementării și aplicabilitatea proiectelor, precum și potențialul pieței.

Prima ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT s-a desfășurat online în perioada 23-27 noiembrie 2020. Evenimentul a fost organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

author avatar
Andreea Vlad