AcasăTEHNOLOGIEPetrodolarii iau drumul Metaversului

Petrodolarii iau drumul Metaversului

Strategia „Dubai Metaverse” urmează să adauge 4 miliarde de dolari la economia emiratului în următorii cinci ani și să atragă peste 1000 de companii din sectorul digital.

Acest „plan integrat” își propune să poziționeze Dubaiul printre primele 10 orașe care vor modela viitorul tehnologiei emergente la nivel global.

“Este o revoluție în domeniul tehnologic și economic care va afecta toate aspectele vieții în următoarele două deceni”, a declarat pentru The National șeicul Hamdan bin Mohammed, prințul moștenitor al emiratului.

Metaversul este spațiul digital emergent în care oamenii, reprezentați prin avatare sau asemănări tridimensionale, pot interacționa în lumi virtuale. Face parte din Web3, următoarea evoluție a web-ului, având printre componentele sale de bază blockchain și o mai mare descentralizare pentru utilizatori.

Se preconizează că valoarea pieței globale a metaverselor va depăși 1.600 de miliarde de dolari până în 2030, cu o rată de creștere anuală compusă de peste 50%, de la o valoare estimată de 40 de miliarde de dolari în 2021, potrivit Precedence Research.

Emiratele Arabe Unite au luat o serie de măsuri importante pentru a integra metaversul și tehnologiile aferente – inclusiv blockchain, criptomonedele și alte inovații Web3 – în economie, guvern și societate, ca parte a eforturilor de dezvoltare a economiei viitorului.

În luna mai, Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale din Dubai a înființat  sediul său Metaverse HQ, devenind astfel primul organism de reglementare prezent în acest spațiu digital emergent.

author avatar
Radu Jacotă Redactor