AcasăTEHNOLOGIEPatronul Tesla, blocat de șerpii din Germania

Patronul Tesla, blocat de șerpii din Germania

Mai precis, șerpii care hibernează complică planurile miliardarului Elon Musk de a ridica o „gigafactory” Tesla în apropiere de Berlin.

Lucrările de construcție s-au oprit după ce un tribunal din oraşul Frankfurt an der Oder(Est) a ordonat producătorului american de automobile electrice să suspende operaţiunile de tăiere de copaci pe terenul unde urmează să fie construită viitoarea uzină, după ce activiştii de mediu au susţinut că doborârea copacilor pune în pericol şerpii care hibernează în acea zonă. „Landesumweltamt (autoritatea de stat pentru mediu) și Tesla vor fi acum consultaţi, ei trebuie să comunice faptul că au luat la cunoştinţă de decizia tribunalului şi apoi vom evalua situaţia”, a declarat un purtător de cuvânt al instanței administrative. Această decizie este o inversare a unei aprobări anterioare care permitea Tesla să defrişeze 82,9 hectare de pădure din localitatea Gruenheide, unde se află șantierul uzinei. Elon Musk, care în decurs de 16 ani a transformat Tesla dintr-un start-up în cel mai valoros constructor auto din lume, vrea să construiască rapidă o uzină în Germania după modelul unei unități similare din China(Shanghai), finalizată în doar 11 luni.

Decizia lui Musk de a amplasa prima uzină Tesla din Europa în apropiere de Berlin permite pionierului american al mașinilor electrice să beneficieze de mult râvnita etichetă  “Made in Germany” dar înseamnă şi că trebuie să respecte legislaţia germană cu privire la autorizaţiile de construcţie, comentează Reuters. Obţinerea de către Tesla a autorizaţiilor necesare pentru a putea să îşi construiască uzina depinde de aprobarea de către autorităţile locale, care la rândul lor trebuie să se consulte cu organizaţiile de mediu şi comunitatea locală. ONG-urile NABU şi Gruene Liga şi-au exprimat îngrijorările că o specie de şarpe neveninos denumită şarpele de alun (Coronella austriaca) ar putea hiberna în zona unde ar urma să fie construită viitoarea uzină Tesla iar operaţiunile de tăiere de copaci ar putea să afecteze hibernarea şerpilor. În plus, autorităţile locale analizează şi o altă solicitare formulată de NABU potrivit căruia o specie de şopârlă de câmp denumită Lacerta agilisar putea fi ameninţată şi ea de construirea uzinei Tesla. Compania vrea să producă 500.000 de vehicule Model 3 şi Model Y pe an, imediat ce uzina de lângă Berlin va fi inaugurată, posibil în vara lui 2021.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger