AcasăTEHNOLOGIEParisul antrenează campioni viitorului Internet

Parisul antrenează campioni viitorului Internet

Un nou cuvânt la modă a preluat vocabularul lumii tehnologiei: Web3. Deși această versiune mai nouă a internetului nu există încă și tehnologia este în curs de dezvoltare, Europa încearcă în mod activ să o accepte.

Nu este o surpriză atunci că Orașul Luminilor încearcă să stimuleze campionii Web3 de pe continent. Studioul francez de startup PyratzLabs își deschide porțile la Paris cu scopul de a ajuta antreprenorii  să se extindă.

Web3, notează Euronews, este definit de tehnologia blockchain, același sistem folosit de criptomonede și jetoane nefungibile (NFT), dar își propune să folosească o filozofie egalitaristă pentru a elimina gatekeepe-urile centrale ale internetului, cum ar fi Google și Facebook.

În teorie, Web3 va fi o combinație a celor două versiuni anterioare ale Internetului, dar va lua puterea giganților și corporațiilor tehnologice și o va pune înapoi în mâinile utilizatorului.

Blockchain va fi forța motrice din spatele acestuia, iar una dintre caracteristicile sale de bază va fi metaversul, criptomonedele și finanțele descentralizate (DeFi).

Guvernele europene au subliniat deja importanța construirii propriilor ecosisteme Web3. Președintele francez Emmanuel Macron, de exemplu, vrea ca UE să aibă propriul său metavers.

Deși Franța este unul dintre liderii Europei când vine vorba de start-up-uri și companii de tehnologie, nu are structuri de sprijin și spații de lucru fizice pentru antreprenorii Web3, spre deosebire de SUA, precizează Bilal El Alamy, șeful și co-fondatorul PyratzLabs.

Prin urmare, compania va deschide în capitala franceză birouri dedicate investitorilor Web3 din toată lumea, care le vor permite să se întâlnească și să primească sfaturi de la experți în antreprenoriat și tehnologie.

„Misiunea PyratzLabs este simplă: îndrumarea și facilitarea. Web3 permite noi metode de consum care înfloresc în prezent, în special la Paris, care ar putea deveni capitala europeană a noului internet”, a subliniat El Alamy.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger