AcasăTEHNOLOGIE”Paradisurile bitcoin” se năruie ca piesele de domino

”Paradisurile bitcoin” se năruie ca piesele de domino

În timp ce Malta a devenit o escală sau o destinație esențială pentru tranzacțiile criptografice, în valoare de câteva zeci de miliarde de euro, autoritățile fiscale își exprimă îngrijorarea cu privire la eficacitatea sistemului de combatere a spălării banilor din această “blockchain-island”.

Malta a fost, de asemenea, în centrul discuțiilor Grupului de acțiune financiară (GAFI) privind spălarea banilor, în cadrul reuniunii sale recente din capitala Franței.

Obiectivul a fost de a ști dacă acest mic stat din zona euro ar trebui să fie inclus pe lista țărilor care și-au respectat obligațiile în lupta împotriva criminalității financiare.

Printre cele mai cunoscute paradisuri ale criptomonedelor – Irlanda, Luxemburg, Olanda sau Insulele Bermude, Bahamas și Barbados – sunt acum vizate de noi planuri de reglementări privind frauda și evaziunea fiscală.

Malta adoptase criptomonede încă din 2017, într-un moment în care sectorul era încă slab reglementat. De atunci au avut loc tranzacții cripto în valoare de peste 60 de miliarde de euro.

Planul a avut succes, în 2018 compania Binance a anunțat că își mută domiciliul legal în Malta.

La acea vreme, companiile nu aveau nevoie de o licență pentru activitățile lor.

“Malta pariază pe mondele virtuale, pentru a-și mări avuția, însă experții susțin că această țară a devenit prea prietenoasă cu un sector care îngrijorează autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană”, notează Journal du Coin.

„Există multe flexibilități ale reglementărilor în Malta și acestea sunt principala cauză a unei explozii de tranzacții de criptomonede cu risc ridicat. Vom anunța cât de curând măsuri financiare împotriva spălării de bani în zona cripto”, a declarat o sursă a GAFI pentru The Times of Malta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
414 afisari

3 COMENTARII

  1. Bitcoin si restul monedelor digitale sunt o mare capcana fiind unul din subpunctele planului de eliminare a cash’ului.
    Iar cand cash’ul o sa dispara, o sa aflam ca de fapt s-a descoperit si deanonimizarea tranzactiilor prin decriptare posibil cu ajutorul calculatoarelor cuantice la care se lucreaza de zor peste tot in lume, calculatoare cuantice ce sunt atat de rapide comparativ cu cele conventionale incat performantele par o gluma exagerata de filme sf, un calculator cuantic fiind capabil sa efectueze calcule in 3 minute si douazeci de secunde iar acelasi calcul durand circa 10.000 de ani in cazul celui mai performant calculator disponibil publicului larg in acest moment!!!!
    Deci in acest moment cam dispare inclusiv optiunea protectiei criptologiei asa cum o cunoastem sau a parolelor indiferent de complexitatea acestora, incluzand AES / 3DES / Twofish / RSA necontand nici macar daca este vorba de 2048 biti.
    Iar atunci inclusiv pretul monedelor crypto o sa fie de 0.000002$ sau nu vor mai valora absolut nimic!

  2. Iar cand cash’ul nu o sa mai existe atunci sa vedeti control total si sclavagizare, acum traim o frumoasa poveste de libertate comparativ cu ceea ce o devina socitatile fara cash!
    Sta doar in puterea noastra implementarea planului de eliminare a cash’ului, daca nu facem nimic suntem ca si pusi in lanturi si bicuiti in viziunea noii ordini mondiale!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger