AcasăTEHNOLOGIEPanourile fotovoltaice nu mai sunt la modă. A apărut o nouă metodă...

Panourile fotovoltaice nu mai sunt la modă. A apărut o nouă metodă pentru captarea energiei solare . Ai nevoie doar de un balcon

panouriCe părere au oamenii care și-au montat panouri fotovoltaice. Cererea a crescut de patru ori în 2022 și se va dubla în 2023

Panourile fotovoltaice nici n-au apucat bine să producă energie ieftină, că au şi ieşit din trend. Asta pentru că a apărut o nouă metodă pentru captarea energiei solare.

Aproape o jumătate de milion de sisteme solare conectabile (plug-in) sunt instalate în Germania, cele mai multe dintre ele ocupând un loc perfect pe balcoanele clădirilor.

Ce sunt balcoanele solare?

Balcoanele solare sunt doar un element al procesului mai amplu de tranziție solară din Europa, explică Jan Osenberg, consultant de politici la asociația SolarPower Europe.

Balcoanele solare se deosebesc de acoperișurile solare prin dimensiune. În principiu, sistemele care se montează pe balcon constau într-un panou sau două care se conectează la priză.

Aceste unități produc cam 10% din energia pe care o furnizează panourile fotovoltaice clasice montate pe acoperiș.

Până acum, au fost montate 50.000 de dispozitive fotovoltaice noi. Acest boom provine din „cultura solară foarte puternică” a Germaniei, potrivit unui expert consultat de Euronews.

Cum se instalează

„Le considerăm niște elemente ale acoperișurilor solare, dar și ceva diferit. Practic, le privim ca pe un trend pentru toată infrastructura posibilă de generare a energiei solare”, a completat expertul.

Panoul fotovoltaic pentru balcon e mult mai ușor de instalat: cumperi online kitul și n-ai nevoie de un instalator pentru a-l monta, spre deosebire de panourile pentru acoperiș, pe care doar tehnicienii autorizați le pot monta pentru a evita riscurile de incendiu.

Germania este una dintre primele țări care au investit în tehnologia solară, iar acum are cea mai mare producție de energie solară din Europa.

Lista structurilor potrivite pentru panourile solare plug-in include trenurile, autostrăzile, parcările, plafoanele mașinilor, fațadele clădirilor – aproape orice structură poate capta energie solară.

Avantajele balcoanelor solare

  • au acumulatori pentru stocarea energiei produse, care se montează între panou și invertor
  • dispun de aplicații care se instalează în telefon
  • în cazul chiriaşului dintr-un apartament, dacă se mută, omul nu pierde investiția, ci o ia cu el.
author avatar
Andrei Ștefan
190.085 afisari

29 COMENTARII

    • Produc doar 10% din cat ar produce daca era montat pe acoperis. O noua moda de a-ti da foc la casa.

      • 10 la suta din consumil casei, iar daca vrei sa ti dai foc casei folosesti benzina..( rar cand.sa i tamplat sa ia foc si asta cand sa facit instalarea de.”dorel”

    • Rentabil? Este tot un panou fotovoltaic cu invertor încorporat care se sincronizează automat cu curentul de la priza ta. In concluzie costa mai mult decât un panou fotovoltaic simplu, dacă nu iei in calcul și costurile de montaj și invertorul. Dar randamentul de 10% din randamentul unui panou normal care are cel mult 20% dacă e unul performant, înseamnă un randament real total de 2%. Adică îți trebuie 10 din astea sa produci energia pe care o produce unul clasic. In concluzie: can cat de ieftin sa fie? 20€ bucata? Și cât să fie balconul d mare sa insemne ceva?
      P.S. : referitor la Germania care are cea mai mare producție de energie solară – sunt convins. Mai ales iarna când soarele bate sub un unghi de 15° față de orizontală și soarele sta pe cer vreo 6 ore pe zi, cred că rupe Germania cu energia fotovoltaică.

  1. Ce e prostu asta ? N-am panou da am panou….cum intelege oamenilor lucru cesta ce se vrea trendissimo ? Me….dai….e bun lucru că se face economie dar economie la prostie ca de intelighentia suntem sătul. Și câtă coastă acest panou futowoltaico ce se monteaza fără specialista. Montagio uomo da solo….hmm… che bine….că nu mai vine lăutarul și electrica sa umble la femeia mea când eu plecat la lucru.

  2. Numai in germania puteau sa implementeze mizeria asta….cumva , nemtii, reusesc sa fie primii cand e vorba de brainwash-uri d’astea 😂😂😂

    • Din pacate nu-i o mizerie, este un lucru adevarat, bun şi eficient. Numai oameni nu sunt bine informati..

  3. Noooi nu avem nevoe de asemenea panouri,pt,,.ca noua ce ne iese ? ca daca nu ne ieseeee,noi prferam dela Nuscale menecentralee atomice de doi lei productie,dar de 9,6 melearde de Dolari pretul.Vedeti ca ne iese ? La 10% comeseooooon,faceti socotela cat ne ieseeeeee.

  4. Doar un articol sărac,fără detalii,informații de achizitionare.
    În rest ar fi ok

  5. Sunt Germania dar nu am vazut asa ceva pe aici. Stiri pentru fraierii care pun botul la prostii, mai ales romanii amatori de mocaciuni.La.ce mi as instala panouri care dau doar 10% randament? Si mai sunt si puse pe.priza. Daca nu stii cum sa ti dai foc la casa, iti din astea. Simplu, nu?

  6. Daca nu a postat si poze inseamna ca nu exista! Simplu:doar o poveste proasta!

    • Alte imbecilitati din china? Europa mai produce ceva in afara de autoturisme de 3000-5000cmc? Vopsea fotovolaica nu au inventat „extraordinarii” olimpici romani? La orice, doar pentru ceilalti, nu?

  7. De ce asa când este mult mai simplu sa dai statului banii și sa facă el ceea ce făcea pana acum.Adica sa dea curent cetățenilor nu sa facă fiecare ce vrea și sa mai ia și foc câte o casa.Totul este o afacere jegoasa din care bineînțeles fraierii ies fraierii ca de aia sunt fraieri.

  8. destepti suntem noi romanii si ce prosti sunt nemtii!
    Doar ca mai trebuie uneori sa ne stergem si mucii…

  9. „Panourile fotovoltaice nu mai sunt la modă. A apărut o nouă metodă pentru captarea energiei solare . Ai nevoie doar de un balcon.”
    😱 Autorul acestui articol e conștient de măgăria afirmației sale din titlu? Vasăzică, n-ai nevoie de panouri fotovoltaice pentru a capta energia solară, doar de balcon – susține în titlu. De parcă balconul ar putea capta energia solară fără o instalație fotovoltaică… Și, – mai afirmă în titlu -, panourile solare nu mai sunt la modă…
    Ca apoi, să aflăm din articol, exact contrariul afirmațiilor din titlu… Și anume, că pe lângă balcon, totuși…, e nevoie și de… ăăă… panou fotovoltaic. Care astfel, iată că totuși „mai e la modă”. 🤔🥴🤕
    Vai de breasla voastră de „ziariști”! 🤬

  10. Comentarii foarte ” inteligente” pe aici 😅 ! Tipic românești, din care reiese că nemții sunt mai proști, noi mai deștepți , și totuși ei sunt mai avansați!
    Al naibi neam prost ce suntem și needucat ce am rămas!😁

  11. Este adevărat. Este legal la 800w. Costa cam 600- 800€. Pachetul conține 2 panouri de 400 ,450w cabluri ,invertor și cablu pentru priza. Legea spune că până să îl instalezi sa anunți distribuitorul de energie. Eu am luat pachetul anul trecut când era legal 600w din am adaptat o baterie de 1600w.dar bateria Costa aproape 1000. Dar se merita.ru stau la etajul3 și am soare și iarna.

    • De unde l-ați cumpărat? Am dori și noi să vedem unul montat și funcțional ca să cumpărăm.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger