AcasăTEHNOLOGIEPandemia de coronavirus are și efecte pozitive: Dezvoltarea digitală, accelerată cu cel...

Pandemia de coronavirus are și efecte pozitive: Dezvoltarea digitală, accelerată cu cel puțin 2 ani

Pandemia de coronavirus are și efecte pozitive: Dezvoltarea digitală, accelerată cu cel puțin 2 aniPandemia de coronavirus are și efecte pozitive: Dezvoltarea digitală, accelerată cu cel puțin 2 ani

Specialiștii consideră că pandemia de coronavirus a accelerat dezvoltarea digitală a lumii cu cel puțin 2 ani, mai ales în contextul în care au fost adoptate măsuri pentru digitalizare astfel încât un procent cât mai mare din angajați să poată lucra de acasă.

În plus, comenzile online și utilizarea resurselor IT de tip cloud au dus la explozia profiturile companiilor Big Tech: Amazon, Facebook, Google și Microsoft.

Cei care au avut cel mai mult de câștigat d epe urma pandemiei de coronavirus au fost și giganții din tehnologie întrucât au raportat cele mai mari venit la nivel de grup. De exemplu, Alphabet a raportat venituri în scădere pentru prima oară, de doar 2%, în timp ce Facebook a marcat o creștere de 11% a acestora.

Dezvoltarea digitală, accelerată cu cel puțin 2 ani

De cealaltă parte, Amazon a avut un profit de 10,3 dolari pe acțiune, depășind cu mult estimerările furnizate de Refinitiv care se situau la o creștere de 1,46 de dolari. Și veniturile Microsoft au crescut semnificativ, cu 13%, reprezentând suma de aproape 38 miliarde de dolari. Însă, în ciuda acestui lucrur, investitorii au avut o reacție negativă deoarece, potrivit acestora, achizițiile de licențe de tranzacții au continuat să încetinească, fapt ce a afectat filiala LinkedIn.

Compania mama a Google, lovită de pandemie

Alphabet a înregistrat un delin de 2% în ceea ce privește veniturile, fiind primul de când compania a fost listată public. Totuși, delinul a fost sub cel preconizat de specialiști.

Google se implică în noi sectoare

Google și ADT au ăncheiat un parteneriat pe termen lung ce vizează o nouă generație de oferte de securitate pentru locuințele inteligente. Astfel, hardware-ul și serviciile Google vor fi integrate cu instalarea, serviciile și rețeaua profesională de monitorizare a ADT.

Recent, Sundar Pichai, împreună cu directorul executiv al Apple – Tim Cook, Mark Zuckerberg – CEO-ul Facebook, Jeff Bezos – CEO-ul Amazon, au fost audiați de comisia antitrust din cadrul Camerei Reprezentanților SUA privind abuzul de putere și activitatea anticoncurențială.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger