AcasăTEHNOLOGIENoi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de...

Noi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de pe Marte (VIDEO)

NASANoi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de pe Marte (VIDEO) / foto: NASA

Primul video de pe Marte din istoria omenirii, transmis de roverul NASA Perseverance, a fost difuzat luni seară. Imaginile surprinse de camerele de pe rover arată perspectiva unei nave spațiale ce aterizează pentru prima dată pe Marte.

Agenția spațială americană a distribut un video surprins de camerele de pe rover la momentul asolizării pe Marte.

Roverul Perseverance este echipat cu 23 de camere, cele mai multe pe care le-a avut în dotare orice misiune pe Marte, fiind unul dintre cei mai sofisticați roboți cu șase roți care a a fost lansat vreodată în spațiu.

Roverul Perseverance a asolizat pe Marte pe 18 februarie (la ora României 22:57), după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Ce misiune are roverul Perseverance

Perseverance, roverul construit de NASA, a coborât joi seară prin rarefiata atmosferă marţiană şi a asolizat în siguranţă în interiorul vastului crater Jezero, care în urmă cu 3 miliarde de ani era fundul unui lac.

Este prima oprire pe drumul său, în căutarea urmelor lăsate de eventualele forme de viaţă microbiană care au populat în trecutul îndepărtat această planetă, scrie Agerpres.

Oamenii de ştiinţă speră să identifice biosemnături ale unor vechi microorganisme marţiene în straturile de sedimente din care Perseverance va extrage mostre ce urmează să fie aduse pe Terra într-o misiune ulterioară.

Perseverance a călătorit prin spaţiu aproape șapte luni, acoperind 472 de milioane de kilometri, înainte de a pătrunde în atmosfera marţiană cu viteza de 19.000 km/h.

author avatar
Andreea Vlad