AcasăTEHNOLOGIENASA ne dă Internet cât să ajungă la toată lumea. Ne conectăm...

NASA ne dă Internet cât să ajungă la toată lumea. Ne conectăm direct la router-ul de pe… Lună!

NASA internetNASA ne dă Internet cât să ajungă la toată lumea. Ne conectăm direct la router-ul de pe... Lună!

NASA caută soluţii prin care toţi americanii să aibă parte de conexiune la Internet. Şi, se pare, au găsit rezolvarea. Unde ar putea fi amplasat un router-ul care să aibă „acooperire” globală? Pe Lună.

Aşadar, inginerii americani analizează posibilitatea construirii unei rețele Wi-Fi pe Lună.

O nouă aselenizare în 2024

NASA a luat în calcul această posibilitate deoarece numeroși americani încă nu au acces adecvat la Internet. Mary Lobo, directorul diviziei de tehnologie și inovație din cadrul Centrului de Cercetare Glenn al NASA, a afirmat că această situație „a oferit o oportunitate grozavă de a dezvolta soluții pentru provocările cu care ne confruntăm datorită trimiterii astronauților pe Lună în Artemis, dar și pentru a rezolva o problemă a societății noastre”.

NASA intenționează să lanseze o primă misiune fără echipaj uman, aceasta urmând a fi urmată de o survolare a Lunii în 2023 și în cele din urmă de o aselenizare un an mai târziu.

Agenția spațială urmează acum să analizeze adaptarea tehnologiilor și echipamentelor Wi-Fi pentru a rezista la condițiile și temperaturile extreme de pe Lună.

NASA va instala pe Lună o rețea wireless 4G

Compania finlandeză Nokia a fost selectată de NASA pentru a construi prima reţea celulară pe Lună. NASA îşi propune, prin programul său Artemis, să readucă oamenii pe Lună până în 2024 şi să înfiinţeze baze permanente pe suprafaţa selenară.

Nokia a anunţat că primul sistem de comunicaţii wireless în bandă largă din spaţiu va fi construit pe suprafaţa Lunii la sfârşitul anului 2022, înainte ca astronauţii să ajungă din nou acolo.

Echipamentele trebuie să fie trimise pe Lună într-o formă foarte compactă pentru a se încadra în limitele de dimensiune, greutate şi putere ale încărcăturilor spaţiale.

author avatar
Andrei Ștefan
321 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger