AcasăTEHNOLOGIEMotocicleta zburătoare devine realitate. Din 2022 va zbura în Japonia. Are un...

Motocicleta zburătoare devine realitate. Din 2022 va zbura în Japonia. Are un preț amețitor!

motocicletaMotocicleta zburătoare devine realitate. Din 2022 va zbura în Japonia. Are un preț amețitor!

Un start-up japonez speră să-i convingă pe șoferi să-și schimbe mașinile cu un hoverbike (sau motocicletă zburătoare), care ajunge la un preț de 680.000 de dolari. Ediția limitată XTurismo de la ALI Technologies a fost pusă în vânzare în Japonia, în cursul acestei săptămâni, miercuri, relatează BBC.

Gigantul electronic Mitsubishi și fotbalistul Keisuke Honda sunt doi susținători ai companiei din Tokyo. ALI Technologies spune că prototipul poate zbura timp de 40 de minute cu o viteză de până la 100 km/h cu o singură încărcare.

Vor fi lansate pe piață 200 de prototipuri

Compania își propune să producă 200 de hoverbike de 300 kg (pentru un singur pilot până la jumătatea anului 2022. Fiecare este echipat cu un motor convențional și patru motoare alimentate de baterii.

„Până acum, oamenii au ales să se deplaseze pe sol, iar acum pot ajunge pe cer”, a spus directorul executiv al ALI Technologies, Daisuke Katano, adăugând: „Sperăm să oferim o nouă metodă de mișcare”.

Supraaglomerarea este o mare problemă pentru cei 13,5 milioane de locuitori din Tokyo. Orașul high-tech este cea mai populată zonă metropolitană din lume. Dar legile actuale interzic unor astfel de motociclete să zboare peste drumurile aglomerate ale Japoniei. Katano speră ca echipele de salvare le vor folosi pentru a ajunge în zone inaccesibile.

Mașinile zburătoare vor deveni o realitate în marile orașe din toată lumea până la sfârșitul acestui deceniu, conform spuselor unui producător de autovehicule. Reprezentanții producătorului mai spun că noile autovehicule vor elimina aglomerația din trafic și vor reduce emisiile. Industria vehiculelor zburătoare ar putea avea o valoare de până la 1,5 miliarde dolari până în 2040, potrivit analiștilor.

author avatar
Andreea Vlad