AcasăTEHNOLOGIEMiliardarul cu viteza Mach 5

Miliardarul cu viteza Mach 5

Steve Case este încântat de viteză. Mai exact, de un avion Mach 5 care va fi capabil să ajungă de la New York la Londra în 90 de minute, de două ori mai rapid decât Concorde și de cinci ori mai rapid decât zborurile transatlantice actuale.

Dar ceea ce îl entuziasmează cu adevărat pe Case, co-fondatorul AOL, este faptul că Hermeus, aeronava hipersonică pe care o susține, a fost fondată de un absolvent al Georgia Tech și are sediul în Atlanta, nu în New York sau Silicon Valley. Și profită de cunoștințele și abilitățile de la Georgia Tech și de faptul că Atlanta este un centru pentru industria aerospațială.

Hermeus este doar o piesă dintr-un argument mai larg pe care Case îl aduce de ani de zile, notează Bloomberg. În prezent, el conduce firma de investiții Revolution și investește în afara centrelor tradiționale de risc. Este o mișcare care părea contraintuitivă atunci când în ultimul deceniu toți banii se făceau în Silicon Valley, dar care acum pare realistă după ce pandemia Covid-19 a remodelat locurile în care oamenii trăiesc, lucrează și strâng bani în SUA.

Case a înființat Revolution, cu sediul la Washington DC, în 2005, la câțiva ani după ce a renunțat la funcția de CEO al AOL, gigantul media pe care l-a construit înainte de a fuziona compania într-o mișcare foarte criticată cu Time Warner.

În ultimul deceniu, el  a susținut ideea de a injecta bani în afara centrelor tradiționale de capital de risc, făcând peste 200 de investiții în SUA.

Printre acestea se numără Carbon Robotics, o companie cu sediul în Seattle care folosește inteligența artificială pentru a ajuta fermierii să elimine buruienile; există Meati Foods din Boulder, Colorado, în timp ce în Dallas, Revolution a finananțat  Arcade, o platformă pentru creșterea productivității echipelor de vânzări, și Gig Wage.

Zona Golfului San Francisco, New York și Boston continuă să fie dominante în ceea ce privește capitalul de risc. Cele trei au reprezentat împreună aproximativ jumătate din totalul investițiilor de risc în 2022, potrivit Dealroom. Dar Texasul, care a primit doar 2% din toate finanțările de capital de risc la nivel național în urmă cu aproximativ 10 ani, este acum la 4%, a spus Case, citând impactul pandemiei.

Tesla Inc. și-a mutat sediul central din Palo Alto în Austin în 2021, compania de software Anaplan  a anunțat miercuri că își va muta sediul central în Miami după 10 ani petrecuți în San Francisco, iar Oracle Corp. și-a mutat sediul central din Redwood City în Austin în 2020.

561 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri