AcasăTEHNOLOGIEMicrosoft aruncă bomba! Internet Explorer nu va mai exista!

Microsoft aruncă bomba! Internet Explorer nu va mai exista!

Microsoft renunță la suportul tehnic oferit pentru Internet Explorer. Cel mai cunoscut browser va înceta să existe după 25 de ani de activitate, notează Mediafax.

Microsoft va încheia asistența pentru Internet Explorer 11 în aplicațiile și serviciile Microsoft 365 de anul viitor. Pe data 17 august 2021, Internet Explorer 11 nu va mai fi acceptat pentru serviciile online ale Microsoft, cum ar fi Office 365, OneDrive, Outlook și multe altele. De asemenea, Microsoft încheie asistența pentru Internet Explorer 11 cu aplicația web Microsoft Teams la sfârșitul acestui an, mai precis, pe 30 noiembrie.

„Înțelegem nevoia de „a face mai mult cu mai puțin” în noul mediu de afaceri. Până la datele enumerate mai sus, clienții nu ar trebui să mai acceseze aplicațiile și serviciile Microsoft 365 folosind IE 11, dar dorim să fim clari că IE 11 nu va dispărea și că aplicațiile și investițiile proprii ale clienților noștri IE 11 vor continua să funcționeze” a transmis Microsoft.

Browserul Microsoft Edge – viitorul Internetului

Speranţa rămâne acum în Microsoft Edge, construit pe nucleul dezvoltat de Google pentru Chrome. Ceea ce face ca poziţia Google să se întărească pe piaţă, din moment ce browserele Brave, Vivaldi, Avast Secure Browser şi Opera au şi ele la bază nucleul Chromium.

Cu toate că va mai dura ceva timp pentru a îndepărta utilizatorii din acțiunile de pe Internet Explorer, noul mod moștenitor al acestuia din browserul Microsoft Edge (bazat pe Chromium) va continua să permită companiilor să acceseze site-uri vechi care au fost special create pentru Internet Explorer, până când Microsoft va renunța complet la acesta.

„Deși știm că această schimbare va fi dificilă pentru unii clienți, credem că clienții vor fi mulțumiți de Microsoft 365 atunci când folosesc noul Microsoft Edge” a adăugat compania.

Microsoft lucrează la eliminarea utilizării și a suportului de Internet Explorer de ani de zile. Compania și-a dezvăluit pentru prima dată noul browser Edge în 2015, denumit, în acea perioadă, proiectul Spartan. Încă de atunci a fost începutul sfârșitului pentru brandul Internet Explorer. Microsoft a etichetat Internet Explorer o „soluție de compatibilitate”, mai degrabă decât un browser, și a încurajat companiile să nu mai folosească varianta învechită.

Un Microsoft Edge îmbunătățit

Pe lângă modificările de asistență, Microsoft intenționează de asemenea să renunțe la suportul pentru versiunea veche a Microsoft Edge, începând din 9 martie 2021.

După termenul oferit, versiunea veche Edge nu va mai primi actualizări de securitate. Microsoft a mutat utilizatorii Windows 10 existenți pe noul browser Edge bazat pe Chromium, iar compania declară că noile dispozitive și actualizările de caracteristici Windows vor include noul browser Edge.

Această nouă versiune este concepută exclusiv pentru întreprinderi, iar Microsoft admite că este o speranță mare pentru a face utilizatorii să folosească Edge pe bază de Chromiun, în loc de o combinație între Chrome și Internet Explorer. “Avem un browser care primește actualizări regulate și care va funcționa atât pe Windows 7, cât și pe Mac”, afirmă Joe Belfiore, de la Microsoft.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger