AcasăTEHNOLOGIEMai bine cumpără NASA cu totul. De ce le oferă Jeff Bezos...

Mai bine cumpără NASA cu totul. De ce le oferă Jeff Bezos 2 miliarde de dolari celor de la agenţia spaţială (VIDEO)

Jeff BezosJeff Bezos

Jeff Bezos ţinteşte alte limite. Consideră că a făcut tot ce se putea pe Pământ, astfel că se concentrează asupra spaţiului.

Mai nou, miliardarul american s-a oferit să achite până la două miliarde de dolari din costurile NASA, dacă agenția spațială americană îi va atribui companiei sale, Blue Origin, un contract ce prevede dezvoltarea unui vehicul spațial pentru asolizarea unui echipaj de astronauți pe Lună.

Elon Musk are deja contract cu NASA

NASA a atribuit în luna aprilie un contract de 2,9 miliarde de dolari companiei SpaceX, deținută de rivalul lui Bezos, magnatul Elon Musk, pentru a construi un vehicul care să transporte astronauți pe suprafața Lunii cel mai devreme în 2024, respingând oferta făcută de Blue Origin.

Pentru oferta respectivă, compania lui Jeff Bezos a încheiat un parteneriat cu alți giganți ai aeronauticii, Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp şi Draper. NASA invocase la acel moment lipsa de fonduri și succesul dovedit al misiunilor orbitale efectuate de SpaceX.

Jeff Bezos, scrisoare către NASA

Într-o scrisoare către administratorul NASA, Bill Nelson, Jeff Bezos a precizat că Blue Origin va renunța la plățile în anul fiscal curent guvernamental și în următorii doi.

Această ofertă nu este o amânare, ci este o renunţare directă şi permanentă la aceste plăţi. Această ofertă acordă timp pentru ca acţiunile de creditare guvernamentală să ajungă din urmă”, a spus Bezos.

Înainte să aleagă SpaceX, NASA a lansat o cerere de oferte pentru un vehicul spaţial care să transporte astronauţi pe suprafaţa Lunii în cadrul programului său Artemis, ce vizează revenirea oamenilor pe satelitul natural al Terrei pentru prima dată după anul 1972. Modulul de asolizare dezvoltat de Blue Origin se numeşte „Blue Moon”.

author avatar
Andrei Ștefan
284 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Bezos, bai chelule handikapat, vezi ca sunt multi redneck-si la voi in mareata Amerika care nu te plac, dar chiar deloc, si vine unul din asta si iti da un cap in gura de zbori direkt in Cosmos, bai ametitule de nazist sinistru !! 🙂 Cel mai bine e sa mai mergi odata in zona aia de 100 de km inaltime, si sa sari in jos, sa vedem in care directie o ia capul ala al tau mic si prost, zis si cap de pluta de miliardar globalist imputit, poate o iei direkt in spatiu, si dai coltul acolo, singur si ne-inteles de nimeni, bai geniule ambulant de cirkar !! 🙂 Hai mai latra un pic, bai Bezos, sa auzim: Ham ham ham 🙂 Bai, vakarule american, esti prost de bubui, bai ipokritule satanist, vorbiti voi de turism spatial, dar voi, astia miliardarii care conduc planeta cum de nu dati coltul de la virusul chinezesc, si dau coltul numai aia naivi si cei din prostime ? 🙂 Bai, vedeti ca vine razboiul civil peste tot in lume, si va pun rebelii astia la toti pielea pe bat, la propriu, iar voi deja simtiti asta, acum o sa vedeti voi teroare, bai ordinarilor, totul incepe si se termina in septembrie, noi stim ca voi veti opri tot internetul, dar cei ramasi in viata va vor fumega afara din toate bunkarele voastre ascunse prin tara aia de oi din Noua Zeelanda, aia sunt oi si la propriu, si la figurat !! 🙂 Bai Bezos, vezi sa nu te prinda kakarea in spatiul stelar, cand esti pe afara, ca trebuie sa o tii in nadragii tai, vezi sa nu te ineci de la mirosul ala parfumat, bai lepra ordinara 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger