AcasăTEHNOLOGIEJeff Bezos a călătorit 10 minute în spaţiu! Miliardarul s-a plimbat cu...

Jeff Bezos a călătorit 10 minute în spaţiu! Miliardarul s-a plimbat cu racheta New Shepard (VIDEO)

UPDATE: Capsula a aterizat cu bine după o călătorie de 10 minute. Înainte de a lovi pământul, capsula a folosit un „sistem retrothrust”, care creează o pernă de aer sub vehicul pentru a amortiza impactul cu pământul.

Mai mult, fiecare dintre scaunele pasagerilor au dedesubt mecanisme de absorbție a șocurilor. Un expert a descris aterizarea ca fiind ”ușoară”, „ca și cum ai sta pe un scaun”.

Ştirea iniţială:

Racheta New Shepard, cu Jeff Bezos și alți trei astronauți la bord, a decolat spre spațiu. Nava s-a lansat de la Van Horn, statul american Texas, pentru un zbor suborbital de circa 11 minute.

Alături de Jeff Bezos se află fratele acestuia, Mark Bezos, o veterană a programului spațial american, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și un student de 18 ani, Oliver Daemen, fiul unui om de afaceri olandez.

Este primul zbor cu echipaj uman efectuat de compania lui Bezos, Blue Origin, la limita spațiului cosmic.

Cine sunt pasagerii care îl acompaniază pe Jeff Bezos în spațiu

Fratele, Mark Bezos

Jeff Bezos şi-a invitat fratele, pe Mark, care este cu şase ani mai mic şi pe care îl consideră ”cel mai bun prieten”. ”Este tipul cel mai nostim din anturajul meu”, a spus acesta la un moment dat referindu-se la fratele său.

Decana de vârstă, Wally Funk

La 82 de ani, această pionieră şi legendă a aviaţiei, ”invitată de onoare” a miliardarului, se pregăteşte să devină persoana cea mai vârstnică care călătoreşte în spaţiu, ducându-şi astfel la îndeplinire cel mai mare vis.

Mezinul, Olivier Daemen

La 18 ani, acest olandez se pregăteşte să devină cel mai tânăr astronaut din istorie.

author avatar
Andrei Ștefan