AcasăTEHNOLOGIELista neagră a tehnologiei. Americanii vor să pună pe butuci „campionul național”...

Lista neagră a tehnologiei. Americanii vor să pună pe butuci „campionul național” chinez

Parlamentari americani de top îndeamnă administrația Biden să pună compania chineză de semiconductori Yangtze Memory Technologies(YMTC) pe o listă neagră a Departamentului de Comerț pentru presupusa încălcare a controalelor la export prin furnizarea de produse Huawei.

Liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat pentru Financial Times că este îngrijorat de un raport întocmit de consultanța IP Research Group, care arată că YMTC a furnizat cipuri de memorie Nand pentru Mate Xs 2, noul telefon pliabil emblematic al Huawei, gigantul chinez de echipamente de telecomunicații.

Casa Albă a descris YMTC ca fiind un „campion național” chinez. Legiuitorii și oficialii americani sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că, pe măsură ce YMTC produce cipuri mai avansate, le va vinde la prețuri sub nivelul pieței, punând presiune asupra producătorilor americani, europeni și asiatici.

„Nu vă înșelați: ceea ce face Huawei pentru telefoane, YMTC face pentru cipurile de memorie”, a spus senatorul Marco Rubio, vicepreședintele republican al comisiei de informații din Senat.

Un oficial al Departamentului de Comerț a refuzat să comenteze despre YMTC, dar a spus că Biroul pentru Industrie și Securitate „efectuează o revizuire a politicilor existente legate de China și va încerca potențial să utilizeze o varietate de instrumente legale, de reglementare și, atunci când este relevant, de aplicare a legii pentru a ține tehnologiile avansate departe de actorii răi”.

Dar parlamentarii americani au făcut presiuni și asupra Apple, după ce producătorul de iPhone a anunțat că ia în considerare achiziționarea de cipuri de memorie YMTC.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.714 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger