AcasăTEHNOLOGIEJudecătorii au pus ochii pe Tesla şi Elon Musk. Miza? 50 de...

Judecătorii au pus ochii pe Tesla şi Elon Musk. Miza? 50 de miliarde de dolari

Tesla-Elon-MuskJudecătorii au pus ochii pe Tesla şi Elon Musk. Miza? 50 de miliarde de dolari

Tesla şi Elon Musk au probleme de natură penală. Un judecător american a ordonat luni avocaților care reprezintă consiliul de administrație al Tesla să predea anumite comunicații pe care le-ar fi avut cu Elon Musk înainte de aprobarea în 2018 a unui plan de compensații care i-ar putea aduce acestuia peste 50 de miliarde de dolari.

Care sunt acuzele la adresa Tesla?

Mai mulți acționari ai producătorului auto care îi acuză pe Musk și consiliul de administrație al Tesla că și-au încălcat îndatoririle fiduciare față de companie și acționarii săi prin acordarea de fonduri nejustificate lui Musk și irosirea unor active ale acesteia.

Acționarii susţin că Maron, care a fost și fostul avocat al lui Musk în procesul de divorț al acestuia, și Chang au lucrat pentru a promova interesele lui Musk și că au negociat în numele său împotriva comitetului de compensații al producătorului de mașini electrice.

Ce ascunde Tesla?

Reclamanții afirmă că Tesla refuză să le pună la dispoziție sute de documente pe care Maron sau Chang le-au împărtășit cu comitetul de compensații și consilierii acesteia.

Musk i-a cooptat pe Maron și Chang să îl ajute să structureze planul fără implicarea comitetului de compensații”, afirmă avocații reclamanților în documentele depuse la instanță”, au spus acţionarii respectivi.

author avatar
Andrei Ștefan