AcasăEconomieNicolae Ciucă le vinde românilor gogoașa „Japonia bagă bani în România”. Reactoare...

Nicolae Ciucă le vinde românilor gogoașa „Japonia bagă bani în România”. Reactoare nucleare și Magistrala 6 de metrou, făcute de niponi

Unitatea nucleara de la Doel, din Belgia, a fost inchisa dupa ce i s-a fisurat un reactor

„Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti, până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni”, a spus Nicolae Ciucă.

Această veste vine după ce preşedintele Senatului a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România Hiroshi Ueda, care îşi încheie mandatul său la Bucureşti.

Japonia, ajutor în securitate şi tehnologie

Ciucă a spus că „în ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil în zona economică, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică.

Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti (până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni)”.

„I-am mulţumit ambasadorului Ueda şi pentru sprijinul pe care guvernul de la Tokio îl acordă candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, a completat Ciucă.

China a detronat Japonia în topul auto

China ar fi depășit Japonia ca cel mai mare exportator auto din lume în 2023, a declarat marți Asociația China Passenger Car Association (CPCA), în condițiile în care BYD , Chery și alți producători au făcut pași importanți în străinătate.

Exporturile auto totale ale Chinei au fost estimate la 5,26 milioane de unități pentru întregul an trecut, în valoare de aproximativ 102 miliarde de dolari, în timp ce exporturile Japoniei pentru întregul an au fost estimate la aproximativ 4,3 milioane de unități, potrivit asociației.

Influența tot mai mare a Chinei peste hotare a provocat consternare în unele guverne, care se tem de repercusiunile acestei tendințe asupra producătorilor auto naționali.

Tesla, care a exportat 344.078 de vehicule electrice fabricate în China, a contribuit, de asemenea, la creșterea exporturilor.

author avatar
Andrei Ștefan
3.782 afisari

9 COMENTARII

  1. Are bani pentru centrale nucleare dar impoziteaza indemnizatiile de concediu medical ale bolnavilor de cancer. Dupa ce ca medicamentele sunt scumpe.
    Eu zic sa impoziteze toate asigurarile daca tot au inceput cu cele medicale 🙁

  2. O masura imbecila.
    Sunt bolnavi f .grav care merg la serviciu.Si mor acolo.Va dau si exemple daca vreti .Pentru ca nu isi permit un concediu medical.Au nevoie acuta de bani.
    Sunt si trantorii care vor chiuli in continuare, chiar cu un impozit de 10% din indemnizatia de concediu medical.Nu le pasa.Au bani si se vor duce in continuare la pescuit.
    Pentru masura asta multi bolnavi de cancer si alte boli grave vor avea venituri taiate.Vor muri.Domnul ministru de finante, domnu’ popa si domnu’ Ciuca si Ciolacu au nevoie de o spovada la muntele Atos !
    Cel mai mare pacat este sa nu platesti angajatii care contribuie la prosperitatea ta si la asigurari de sanatate !

  3. „„Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR)…”
    S-ar putea sa fie interesata Japonia de asa ceva. Vor sa vada daca bubuie sau cat rezista. In functie de asta vor decide daca fac sau nu si la ei.

  4. Mă ciucă dar cu acelea americane Nuscale la care ai cotizat din banii proștilor cu multe milioane de dolari ce se întâmplă? Dar ce pretenție să ai la măciucă? Ceaușescu era parfum pe lângă neocomuniștii actuali.

  5. Guvernanții fac economii la sănătate și la educație, dar măresc subvenția pentru partide. Românii se pot bucura din nou după votare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger