Cauta

Inteligența artificială, punct de cotitură pentru jocurile video

Jocurile video  se află în zorii unei revoluții. Dezvoltarea inteligenței artificiale deschide noi căi în ceea ce privește crearea și imersiunea, dar prezintă, de asemenea, provocări serioase pentru viitorul locurilor de muncă și al proprietății intelectuale.

Roboți conversaționali „ultra-receptivi”, generare automată de imagini, cod sau chiar scenarii… Industria adoptă din ce în ce mai mult aceste sisteme care implementează rețele neuronale artificiale și permit capacitatea de învățare.

„Inteligența artificială este într-adevăr un punct de cotitură pentru industria jocurilor video”, a declarat pentru AFP Julien Millet, inginer IT și fondator al companiei United Bits Game. Gigantul american Nvidia a prezentat în luna mai un program pentru dezvoltatori(ACE), care permite „implementarea personajelor inteligente” în jocurile lor.

Gata cu interacțiunile care nu depășesc câteva linii de dialog automat: echipat cu un microfon, jucătorul poate discuta acum cu personajul jocului, datorită unui algoritm IA care funcționează pe același principiu ca GPT Chat. La fel ca Nvidia, multe companii din sector avansează în acest segment, făcând jocurile mai captivante.

„Aduce imprevizibilitate și, prin urmare, face jocul mai real”, spune Sarah Brin de la Kythera AI, o companie care oferă un serviciu de inteligență artificială pentru mișcările personajelor.La Gameston(Köln) târgul care reunește mii de reprezentanți ai companiilor din sector, a fost prezentat  jocul Club Koala, de la studioul din Singapore Kunlun Group, care promite jucătorului să interacționeze „cu personaje unice  alimentat de IA”.

„Inteligența artificială a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Vedem potențialul său uriaș de a duce industria jocurilor la nivelul următor”, a precizat Fang Han, CEO al Play for Fun Studio, care deține Kunlun Group.

Utilizarea acestor tehnologii depășește simpla adaptare la jucător. Ea intră treptat în procesul de creare a jocului.”Folosim inteligența artificială pentru a genera linii narative pentru a îmbogăți povestea din joc sau pentru a produce coduri”, susține Linus Gärtig, de la compania berlineză Ivy Juice Game.IA permite, de asemenea, producătorilor „să-și înțeleagă mai bine viziunea”, datorită modelelor de generare a imaginilor,

Cu toate acestea, „artiștii conceptuali”, al căror rol era tocmai acela de a traduce directivele designerilor în imagini, se simt amenințați.În același timp, utilizarea unor astfel de tehnologii s-ar putea confrunta cu problema delicată a proprietății intelectuale. IA se antrenează pe imagini sau texte preexistente, uneori protejate. Pentru moment, legea aplicabilă imaginilor generate în acest mod nu este clară, dar ar putea urma calea unor reglementări.

În Statele Unite, artiștii au depus împreună o plângere împotriva Midjourney, Stable Diffusion și DreamUp, trei modele IA antrenate datorită miliardelor de imagini colectate pe internet.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version