AcasăTEHNOLOGIEInteligența artificială le recomandă oamenilor să mănânce „sandvișuri cu pâine otrăvită” și...

Inteligența artificială le recomandă oamenilor să mănânce „sandvișuri cu pâine otrăvită” și „cartofi prăjiți care resping țânțarii”

Eroare de programare sau intenţie? O aplicaţie bazată pe Inteligenţă Artificială a produs câteva feluri de mâncare neobișnuite: „sandvișuri cu pâine otrăvită” și „cartofi prăjiți care resping țânțarii”.

Aplicația, creată de lanțul de supermarketuri Pak ‘n’ Save din Noua Zeelenadă, a fost promovată ca o modalitate pentru clienți de a folosi în mod creativ resturile de mâncare în timpul crizei legate de costul vieții.

Cum funcţionează aplicaţia?

Aplicația le cere utilizatorilor să introducă diverse ingrediente din casele lor și generează automat o rețetă. Inițial, a atras atenția pe rețelele de socializare pentru unele rețete neatrăgătoare, inclusiv o „mâncare de legume cu Oreo”.

O rețetă pe care a numit-o „amestec de apă aromată” ar crea de fapt vapori de clor. Aplicația descrie rețeta ca fiind „băutura nealcoolică perfectă pentru a-ți potoli setea și a-ți împrospăta simțurile”.

„Serviți rece și bucurați-vă de parfumul răcoritor”, spune acesta, fără a menționa că inhalarea clorului poate provoca leziuni pulmonare sau moartea.

Cum au reacţionat administratorii supermarketului?

Un purtător de cuvânt al supermarketului s-a declarat dezamăgit de faptul că „o mică minoritate a încercat să folosească acest instrument în mod necorespunzător și nu în scopul pentru care a fost conceput”.

Într-o declarație, aceștia au spus că supermarketul va „continua să își perfecționeze aplicația” pentru a se asigura că aceasta este sigură și utilă și au precizat că robotul are termeni și condiții care prevăd că utilizatorii trebuie să aibă peste 18 ani.

author avatar
Andrei Ștefan