AcasăTEHNOLOGIEInteligența artificială le recomandă oamenilor să mănânce „sandvișuri cu pâine otrăvită” și...

Inteligența artificială le recomandă oamenilor să mănânce „sandvișuri cu pâine otrăvită” și „cartofi prăjiți care resping țânțarii”

Eroare de programare sau intenţie? O aplicaţie bazată pe Inteligenţă Artificială a produs câteva feluri de mâncare neobișnuite: „sandvișuri cu pâine otrăvită” și „cartofi prăjiți care resping țânțarii”.

Aplicația, creată de lanțul de supermarketuri Pak ‘n’ Save din Noua Zeelenadă, a fost promovată ca o modalitate pentru clienți de a folosi în mod creativ resturile de mâncare în timpul crizei legate de costul vieții.

Cum funcţionează aplicaţia?

Aplicația le cere utilizatorilor să introducă diverse ingrediente din casele lor și generează automat o rețetă. Inițial, a atras atenția pe rețelele de socializare pentru unele rețete neatrăgătoare, inclusiv o „mâncare de legume cu Oreo”.

O rețetă pe care a numit-o „amestec de apă aromată” ar crea de fapt vapori de clor. Aplicația descrie rețeta ca fiind „băutura nealcoolică perfectă pentru a-ți potoli setea și a-ți împrospăta simțurile”.

„Serviți rece și bucurați-vă de parfumul răcoritor”, spune acesta, fără a menționa că inhalarea clorului poate provoca leziuni pulmonare sau moartea.

Cum au reacţionat administratorii supermarketului?

Un purtător de cuvânt al supermarketului s-a declarat dezamăgit de faptul că „o mică minoritate a încercat să folosească acest instrument în mod necorespunzător și nu în scopul pentru care a fost conceput”.

Într-o declarație, aceștia au spus că supermarketul va „continua să își perfecționeze aplicația” pentru a se asigura că aceasta este sigură și utilă și au precizat că robotul are termeni și condiții care prevăd că utilizatorii trebuie să aibă peste 18 ani.

435 afisari

5 COMENTARII

  1. Tot ce apare in media ca e AI este de fapt programare a calculatoarelor asa zise de intelig.art. de fapt prostie artificiala generata, programata de oameni.

  2. Inteligenta artificiala da de gol productia de alimente dim stadiul de materie prima de la legume, fructe crescute artificial fortat cu supradozaj de pesticide si stimulenti de crestere si coacere inainte de termen sa creasca profuturile statul inchide ochii. Carnea cu vaccinuri si hormoni afecteaA cresterea si dezvoltarea copiilor, in mod accelrat. Practica pe scara larga inteligenta artificiala de ce si cu ce ar gresi, se inspira de fapt de la autorii ei, prin sursele de instruire. Gresete omul greste si ce se numeste inteligenta artificiala, prin modelele folosite.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...