AcasăTEHNOLOGIEIndustria de armament a SUA ia cu asalt Luna. Ce plănuiesc să...

Industria de armament a SUA ia cu asalt Luna. Ce plănuiesc să facă General Motors şi Lockheed Martin pe satelitul Pământului

Planul de impartire a satelitului natural al Pamantului

General Motors și Lockheed au anunțat anul trecut că se unesc pentru a lucra la un nou rover lunar care va transporta astronauții și echipamentul lor pe Lună.

Acum, companiile spun că ar putea dezvolta o întreagă gamă de vehicule pentru cercetarea pe Lună și că acestea ar putea fi disponibile companiilor spațiale comerciale, nu doar NASA.

Cât de repede vor aseleniza oamenii?

Companiile speră să aibă un vehicul pregătit și pe Lună în așteptarea astronauților până în 2025, a declarat purtătorul de cuvânt al GM Stuart Fowle, când NASA intenționează să înceapă aselenizarea oamenilor, conform CNN.

De precizat, nu ar fi prima călătorie a lui GM pe Lună. În anii 1960, GM a colaborat cu Boeing pentru a crea vehiculul Lunar Roving original. Trei dintre ele – LRV-1, LRV-2 și LRV-3 – au fost conduse pe suprafața Lunii în 1971 și 1972.

Deoarece oamenii nu s-au mai întors de atunci, iar astronauții originali de la NASA nu au luat rover-urile înapoi cu ei pe Terra, maşinăriile stau pe suprafața Lunii şi în ziua de azi.

author avatar
Andrei Ștefan
314 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger