AcasăTEHNOLOGIEIată ţările în care Xiaomi NU vrea să-şi vândă telefoanele! Le-a impus...

Iată ţările în care Xiaomi NU vrea să-şi vândă telefoanele! Le-a impus embargou

xiaomiIată ţările în care Xiaomi NU vrea să-şi vândă telefoanele! Le-a impus embargou

Chinezii de la Xiaomi au câştigat foarte mult teren în ultimul an, în ceea ce priveşte exporturile de telefoane mobile, în întreaga lume. Totuşi, există câteva ţări în care gigantul din tehnologie nici nu vrea să-şi vândă „marfa”.

De ce? Din cauza tensiunilor şi conflictelor politice pe care China le derulează cu aceste state.

Unde nu se vând telefoanele Xiaomi?

Ţările afectate sunt unele asupra cărora de-a lungul timpului au fost instaurate embargouri internaționale.

Este vorba despre Cuba, Iran, Siria, Coreea de Nord, Sudan și Crimeea. În trecut, dispozitivele Xiaomi funcționau în aceste regiuni fără probleme, dar acum compania pare să ia acțiuni ceva mai drastice pentru a împiedica importul și vânzarea neoficială a dispozitivelor sale în aceste regiuni.

Mesajul afișat pe telefoanele blocate spune:

Politica Xiaomi nu permite vânzarea produsului către teritoriul în care ai încercat să îl activezi. Vă rugăm să contactați magazinul direct pentru mai multe informații”.

China şi-a pus giganţii din hi-tech să se împace

Ministerul chinez al industriei a cerut unor companii de tehnologie precum Alibaba şi Tencent să nu îşi mai blocheze reciproc linkurile websiter-urilor pe platformele lor.

Autorităţile au propus companiilor standarde pentru serviciile de mesagerie instant, spunându-le că toate platfomele trebuie deblocate pentru un anumit timp.

Internetul din China este dominat de câteva companii de tehnologie uriaşe, care de-a lungul timpului şi-au blocat în mod reciproc linkurile şi serviciile pe platformele lor, creând ceea ce analiştii au descris ”grădini îngrădite”.

author avatar
Andrei Ștefan
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...
proger