AcasăTEHNOLOGIEHonda, electrificare sută la sută!

Honda, electrificare sută la sută!

Toshihiro Mibe tocmai și-a preluat postul de CEO al Honda, succedând lui Takahiro Hachigo care deținea acest post din 2015. Mibe a prezentat noua strategie a producătorului japonez. Bine împins de evoluția reglementărilor și de anunțurile guvernelor care doresc să interzică vehiculele cu motoare clasice, Honda intenționează să devină un brand 100% electric în 2040.

La acest anunț se adaugă mai multe nuanțe și detalii. Pe de o parte, Honda include în vehiculele sale electrice cele care încorporează o celulă de combustibil cu hidrogen . Pe de altă parte, acest proiect se aplică „pe toate piețele majore de electrificare”, cu alte cuvinte în care infrastructurile permit adoptarea în masă a vehiculelor electrice. În aceste teritorii, Honda intenționează să crească ponderea vehiculelor electrice în vânzările sale la 40% în 2030, apoi la 80% în 2035 și, în cele din urmă, la 100% în 2040. O excepție este făcută pentru Japonia, cu un procent de 20%. Toshihiro Mibe a menționat în mod explicit America de Nord și China, cele mai importante două piețe ale Honda, dar nu a precizat strategiile pentru Europa, întrucât compania sa se pregătește să închidă uzina din Swindon, Marea Britanie. Vechiul Continent ar putea deveni o piață și mai mică pentru Honda în anii următori, ceea ce rămâne de confirmat.

Fronturile electrificării

Pentru a-și atinge obiectivele, Honda se bazează pe dezvoltarea paralelă a mai multor tehnologii. În 2024, două vehicule electrice proiectate în parteneriat cu General Motors (una cu emblema Honda, cealaltă cu Acura, divizia de lux a companiei) vor fi comercializate în America de Nord, în timp ce un „kei-car” electric va fi lansat în Japonia. Honda lucrează, de asemenea, la baterii electrolitice solide și intenționează să ofere acest tip de acumulator pe vehiculele de producție din a doua jumătate a anilor 2020. Un prototip ar putea fi dezvăluit înainte de vara anului 2022.Gigantul din Tokyo ar fi ușor înaintea BMW, care a anunțat recent un prototip cu astfel de baterii pentru 2025 și are în vedere compatibilitatea acestei tehnologii cu vehiculele de serie până în 2030.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger