AcasăTEHNOLOGIEGoogle Maps și Waze, lovitură pentru utilizatori. Dezactivează date importante. Cum e...

Google Maps și Waze, lovitură pentru utilizatori. Dezactivează date importante. Cum e afectat războiul din Israel

Doi giganţi din Hi-Tech au luat decizii importante, în vremuri de război. Google se conformează cererii armatei israeliene de a dezactiva informațiile live despre trafic în Israel și Gaza.

Compania Google a Alphabet Inc. dezactivează condițiile de trafic live în Israel și în Fâșia Gaza pentru aplicațiile sale Maps și Waze.

Israel se pregăteşte de o invazie terestră

Aplicația folosită la nivel internațional dezactivează temporar opţiunile de urmărire live a traficului pe aplicațiile Google Maps și Waze, în Israel. Acest lucru vine după ce țara se pregătește pentru o potențială invazie terestră în Fâșia Gaza.

„Așa cum am procedat anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condițiile de trafic și informațiile despre busyness, din considerente ce ţin de siguranța comunităților locale„, a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Măsuri similare şi în Ucraina

Compania a luat măsuri similare în Ucraina anul trecut, după invazia Rusiei în această țară, dezactivând datele în timp real privind traficul de vehicule și pietoni.

În timp ce Google Maps și Waze nu vor afișa traficul în timp real, șoferii care utilizează sistemele de navigație vor continua să primească live orele estimate de sosire care se bazează pe condiții reale, a precizat Google.

Google nu a precizat dacă aceste instrumente vor fi dezactivate în Israel, în Gaza sau în ambele zone. De asemenea, nu a precizat dacă acțiunea vine după o cerere a Forțelor de Apărare ale Israelului.

author avatar
Andrei Ștefan