AcasăTEHNOLOGIEGoogle a primit o imensă lovitură de la statul turc. Trebuie să...

Google a primit o imensă lovitură de la statul turc. Trebuie să plătească o amendă năucitoare

GoogleGoogle a primit o imensă lovitură de la statul turc. Trebuie să le plătească o amendă năucitoare

Gigantul IT Google a fost amendat de Turcia cu suma de 25 de milioane de dolari pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa căutărilor online, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu.

Google foloseşte „intens” tacticile motorului său de căutare pentru a bloca rivalii în activitatea de publicitate online, arată o investigaţie a autorităţii turce a concurenţei, conform Agerpres.

Ancheta a inclus filiala Google din Turcia, precum şi Google International, Google Ireland Limited şi Alphabet Inc. În februarie, Turcia a aplicat Google o amendă de 98,3 milioane de lire (12,7 milioane de dolari) pentru încălcări similare ale normelor antitrust.

Google vrea să le dai bani pentru Google Foto

Google Foto nu va mai oferi stocare nelimitată din 1 iunie 2021. Este o măsură ce va stârni multe reacții. Google Photos este folosit printre altele pentru faptul că oferă stocare nelimitată a imaginilor la calitate înaltă (comprimate față de calitatea originală, dar la o rezoluție rezonabilă). Clipurile sunt stocate la 1080p, spre exemplu.

Un oficial al companiei a declarat că a devenit prea scump să mențină backup-ul pentru o asemenea cantitate de imagini. Înțeleg că în fiecare săptămână s-ar adăuga 28 de miliarde de fotografii și materiale video, iar în total s-ar fi ajuns la peste 4 trilioane de fotografii pe serverele Google.

Va fi și o excepție, smartphone-urile Pixel vor putea stoca fotografii la calitate înaltă în Google Photos, fără a fi nevoie să treacă pe un plan ce necesită plată lunară (subscripție în Google One).

author avatar
Andrei Ștefan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger