AcasăTEHNOLOGIEGiganții tehnologiei își îmbunătățesc gadgeturile: ecrane transparente și telefoane purtate la încheietura...

Giganții tehnologiei își îmbunătățesc gadgeturile: ecrane transparente și telefoane purtate la încheietura mâinii

Producătorii și-au expus cele mai noi concepte la Mobile World Congress

Ecrane transparente, telefoane care se înfășoară în jurul încheieturii mâinii și ecrane extensibile – toate acestea sunt concepte tehnologice pe care producătorii le-au prezentat săptămâna aceasta, în încercarea de a se distinge de concurenți pe o piață a hardware-ului extrem de dură.

 În cadrul Mobile World Congress din Barcelona, unele dintre cele mai mari companii din lume au desfășurat o tehnologie neobișnuită pentru ecrane. În timp ce firmele de electronice au îmbunătățit continuu anumite aspecte ale dispozitivelor, cum ar fi durata de viață a bateriei și camerele foto, în ultimii ani accentul s-a îndreptat mai mult spre inovațiile în materie de ecrane, în special odată cu apariția telefoanelor pliabile.

„Dominația absolută a Apple și Samsung în domeniul dispozitivelor conectate înseamnă că alte companii trebuie să facă eforturi mari pentru a-și diferenția produsele în încercarea de a atrage consumatorii”, a declarat pentru CNBC Ben Wood, analist șef la CCS Insight.

„Ca urmare, asistăm la o proliferare de noi modele ciudate și minunate, cum ar fi telefoane purtate la încheietura mâinii, ecrane rulabile, ecrane virtuale 3D și multe altele.”

Tecno, o marcă aflată sub umbrela firmei chineze Transsion, care este acum unul dintre cei mai mari jucători de smartphone-uri din lume, a prezentat un telefon cu ecran extensibil. După apăsarea unui buton din partea superioară a dispozitivului, ecranul se mărește lateral. Denumit Tecno Phantom Ultimate, acesta este deocamdată un dispozitiv concept și nu s-a spus dacă va fi pus în vânzare.

Motorola a prezentat la MWC un telefon care poate fi îndoit în diverse moduri.Una dintre utilizările ilustrate de companie a fost modul în care telefonul poate fi contorsionat pentru a se potrivi la încheietura mâinii și pentru a se asorta cu ținutele.

Compania chineză Lenovo are un prototip al unui laptop cu ecran transparent.Cel mai mare producător de PC-uri din lume a arătat cum un obiect poate fi plasat în spatele ecranului și detectat de camerele dispozitivului. Informațiile despre obiect ar fi afișate pe ecran.

ZTE a expus o tabletă de a doua generație care afișează imagini tridimensionale. În mod obișnuit, imaginile 3D necesită ochelari/cască pentru a fi vizualizate, așa cum este cazul filmelor 3D din cinematografe.Dar acest ecran produce o imagine 3D fără ochelari.

author avatar
Radu Jacotă
315 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.