AcasăTEHNOLOGIEGiganţii tech americani, chemați să dea socoteală în Parlamentul UE! Bruxelles-ul nu...

Giganţii tech americani, chemați să dea socoteală în Parlamentul UE! Bruxelles-ul nu se mai joacă

parlamentul europeanGiganţii tech americani, chemați să dea socoteală în Parlamentul UE! Bruxelles-ul nu se mai joacă / foto: DW

Uniunea Europeană va adopta un pachet de legi mai dure pentru Big Tech menite să le reducă puterea pe piață. Aproape 20 de mari companii din sectorul digital sunt afectate, riscând amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală dacă încalcă aceste reguli.

Noile reguli vor forţa companiile să facă schimburi de date cu rivalele şi să fie mai transparente cu privire la modul în care îşi adună informaţiile. Facebook, Apple, Amazon şi Alphabet (deţinută de Google) sunt principalele companii aflate pe lista neagră a UE care se vor confrunta cu noile reglementări europene.

Pentru a pune la punct toate detaliile, parlamentarii europeni i-a invitat pe șefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la discuții, la Bruxelles. La întâlnirea programată pentru 1 februarie se va face „un schimb de opinii (…) pentru a afla despre modelele de afaceri actuale” ale companiilor şi „conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condiţiilor pieţei”, arată o invitaţie trimisă companiilor, potrivit Reuters.

„Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitaţie este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitaţia.

UE ar putea amenda giganții tech

Bruxelles-ul va publica proiectul de lege pentru două serii de noi reglementări: Digital Markets Act, care ar trebui să combată problemele de concurenţă din sector, şi Digital Services Act, care va forţa companiile de tehnologie să îşi asume mai mult responsabilitatea pentru comportamentele ilegale ale utilizatorilor din platforme.

Propunerile Comisiei Europeane urmează să fie votate în Parlamentul European, însă nu există o estimare clară pentru momentul în care acestea ar intra în vigoare. Ambele propuneri legislative aduc amenzi extrem de ridicate pentru companiile de tehnologie.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger