AcasăTEHNOLOGIEInteligență artificială sau tehnologie militară? Facebook se laudă că poate prezice dacă...

Inteligență artificială sau tehnologie militară? Facebook se laudă că poate prezice dacă ai Covid-19!

FacebookFacebook se laudă că a inventat inteligenţa artificială care ajută medicii în lupta cu COVID-19!

Noul coronavirus ar putea fi învins nu numai cu vaccinurile dezvoltate de marile lanţuri farmaceutice, ci şi cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Iar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, se implică şi aici. Inginerii care lucrează pentru gigantul tehnologic pretind că au inventat inteligenţa artificială care ajută medicii să trateze un bolnav de COVID-19.

Tehnica anunţă dinainte că starea pacientului devine gravă

IT-işti de la Facebook au luat exemplu de la cercetătorii de la Universitatea din New York şi au dezvoltat algoritmii care le transmit medicilor, chiar şi cu 72 de ore înainte, că starea pacientului infectat cu noul coronavirus urmează să se înrăutăţească.

Tehnica se numeşte Momentum Contrast şi se bazează pe colaborarea dintre inteligenţa artificială şi razele X. Iar echipamentele tehnologice fabricate de inginerii de la Facebook le transmit doctorilor informaţii ce pot salva viaţa unui bolnav.

Facebook se luptă şi cu certificatele false de COVID-19

Până ca tehnica Momentum Contrast să fie folosită la scară largă, gigantul IT trebuie să elimine anunţurile de vânzări cu certificate false cu rezultate negative pentru COVID-19.

De exemplu, pe grupurile de Facebook de români care trăiesc în Marea Britanie se constată mai multe anunțuri ale unor persoane care se oferă să emită certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID, desigur, contracost.

Astfel de cazuri s-au descoperit la granița țării noastre. În urmă cu o săptămână și jumătate, doi bulgari au fost prinși când încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceștia audeclarat polițiștilor 50 de euro.

Au fost și situații în care unele persoane nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, iar după 30 de minute s-au întors cu un certificat, cel mai probabil fals.

author avatar
Andrei Ștefan
237 afisari

3 COMENTARII

  1. De IVERMECTINÄ nu suflați nimic, stimați jurnaliști ai lui pește prăjit? Sunteți chiar atât de imbecili și de rahați in ploaie sau v-ați raliat, toți, psihopaților care distrug Umanitatea?

  2. Daaa, in loc de tratamente avem nevoie de Facebook sa ne zica el de Covid.
    Bai nene, zici ca sunteti hipnotizati si va plimba astia prin fata ochilor toate idioteniile.Numai de lucrurile reale,importante…cum ar fi un tratament…nu va interesati.In rest o sa va fac bine Zucky.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger